headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Rudolph Steiner College wint NSRK

Geschreven door Leander Knab

Op vrijdag 3 juni is er een aantal schoolteams vanuit Het Spaarne uitgezonden naar de Nationale School Roei Kampioenschappen op de Bosbaan. Het was een prachtige dag op de Bosbaan met veel overwinningen.

Vanuit de Internationale School Haarlem waren Mercedez Zurburg, Leonardo Zurburg, Aurelie Leenders, Enzo Michieli en Luca Laberinti van de partij. Zij zijn allen lid van Het Spaarne en hebben dan ook in het ervaren dubbeltwee veld gestart. Mercedez en Leonardo startten samen in de Mix dubbeltwee, Aurelie en Mercedez startten samen in de meiden klas 1, 2 en 3 dubbeltwee en Luca en Enzo startten samen in de jongens klas 4, 5 en 6 dubbeltwee. De dubbeltwee met Aurelie en Mercedez was goed voor goud! En de andere twee combinaties waren goed voor een respectievelijke tweede plaats (Luca en Enzo) en derde plaats (Mercedez en Leonardo).

Vanuit het Hageveld hadden ze dit jaar hard gewerkt met drie onervaren ploegen tijdens schooltijd om zich voor te bereiden voor de kampioenschappen. Twee Mix C4’en met Adam Shaw en Gijs Lampe aan boord als stuurmannen en een jongens C4 met Floris van Adrichem Boogaert aan boord als stuurman. Deze ploegen hebben door de slechte weersomstandigheden in de periode voor het kampioenschap maar drie keer op het water kunnen liggen en zijn daarna afgereisd naar de Bosbaan. Hier hebben zij voor de Mix ploegen een tweede en derde plaats binnen kunnen slepen en bij de jongens boot een tweede plaats. Daarnaast hebben Adam en Gijs gestreden in het Jongens klas 1, 2 en 3 dubbeltwee veld en wisten zij een vierde plek te veroveren.  En heeft een scholier van het Hageveld het Ergometer veld gewonnen van klas 1, 2 en 3. Leuke verrassing was nog dat oud-Spaarne roeister, oud-Hageveld leerling en Olympisch roeister Roos de Jong (midden op de foto) spontaan in de boot stapte om te sturen.

En last but not least, het Rudolph Steiner College! Zij hebben de NSRK uiteindelijk gewonnen door maar liefst een vol punt hoger te scoren dan de andere scholen en alle drie de races gewonnen te hebben in hun onervaren C4 klas 1, 2, 3 categorie te winnen. Deze ploeg bestond uit Arend Keller, Bram Blussé en drie klasgenoten van de twee Spaarne roeiers. Waar Arend mee roeide voor een uitgevallen klasgenoot in verband met een blessure, zat Bram op de stuurplek zijn roeiers naar de finish te brullen. Bram en Arend zijn daarnaast in de dubbeltwee op de tweede plaats geëindigd achter Purmerend SG. 

Instagram