KikarowDe eerste Spaarne Kikarowlezing gemist? Kom dan op donderdag 15 november naar de tweede lezing en steun daarmee het KiKaRoW-onderzoek.

 

De tweede lezing heet 'De nieuwe zijderoute van China' en wordt gehouden door prof. dr. Meine Pieter van Dijk, econoom/hoogleraar entrepeneurship aan de Maastricht School of Management.

Prof. dr. Meine Pieter van DijkDe Haagse voetbalclub ADO is al in Chinese handen. Komt er binnenkort een distributiecentrum van webshop Alibaba in Limburg? Vorige maand sprak premier Mark Rutte met zijn Chinese ambtgenoot over verregaande economische samenwerking. China is bereid in Europa veel geld te investeren. Het wil niet alleen het grootste land ter wereld zijn qua bevolking en economie, maar ook de daarbij behorende macht hebben. Alles wat president Xi doet, is deel van een strategie.

 

Nu de Verenigde Staten zich steeds meer terugtrekt, probeert China de Europese Unie, het Midden-Oosten en Afrika aan zich te binden. Onder Chinese voorwaarden weliswaar. Deze zogenaamde Nieuwe Zijderoute is niet altijd ten gunste van de landen die ermee te maken krijgen. Vooral China lijkt er beter van te worden. Experts waarschuwen dan ook voor naïef economisch denken en voor bedrijfsspionage door Chinese bedrijven. Staat Nederland niet te veel open voor Chinese expansie? Zijn de Europese landen te goedgelovig?

 

Na de lezing en tijdens de borrel erna is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Kaarten (10 euro per persoon, inclusief koffie/thee) zijn vooraf te bestellen via . Betaling kan op donderdag 15 november in de zaal. Aanvang lezing: 20.00 uur. Ook familie en vrienden zijn van harte welkom!

 

Meer informatie over Rondje Nederland op www.kikarow.nl

Lid worden
Coronaprotocol
Coronaprotocol zeilen
indoor at home

Partners

 

SRD Ambassador banner

 

coffeatworklogo

Vaarverbod?

Instagram