KikarowDe eerste twee Spaarne KiKaRow-lezingen waren een groot succes! Ook de komende maanden organiseert Het Spaarne (die met 60 andere roeiverenigingen dit voorjaar meedoet aan een roei-estafette door Nederland om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker) weer een aantal lezingen. Alle Spaarneleden, hun familie en (boekenclub)vrienden zijn van harte welkom op de derde lezing op maandag 14 januari:

 

LITERATUUR LANGS HET SPAARNE

 

door Wim Vogel, Neerlandicus en auteur van verschillende literaire wandelgidsen door Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Overveen

Het Spaarne stroomt

het Spaarne stroomt

het Spaarne stroomt voorbij…

 

Wim Vogelschreef Lennaert Nijgh in zijn ode aan het water waarover we als Spaarnelid het hele jaar door heen en weer roeien. Wim Vogel laat ons met een heel andere blik kijken naar de boorden van het Spaarne en voert ons van het Drostepand via de Loods naar de Ringvaart. We roeien o.a. langs de plek waar Harry Mulisch De Aanslag pleegt, steken met Godfried Bomans het Spaarne over, lopen met Herman Gorter in de tuinen van Oosterhout, bezoeken de huizen van Slauerhoff, Johan Huizinga, Conrad Busken Huet en L.H. Wiener, het atelier van Kees Verwey, de kweekschool van Theo Thijssen en de boten van Jan de Hartog en Lennaert Nijgh en turen met Geerten en Doeschka Meijsing naar Hageveld. En hoe zorgde Godfried Bomans er op wonderbaarlijke wijze voor dat we nog steeds door de Bakenessergracht kunnen roeien?

 

Kaarten (10 euro per persoon, inclusief koffie/thee) zijn vooraf te bestellen via . Betaling kan op maandag 14 januari aan de zaal. Aanvang lezing: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

 

Meer informatie over Rondje Nederland vind je op www.kikarow.nl

Lid worden
Coronaprotocol
Coronaprotocol zeilen
indoor at home

Partners

 

SRD Ambassador banner

 

coffeatworklogo

Vaarverbod?

Instagram