Na drie succesvolle KiKaRow-lezingen is het nu de beurt aan de voorzitter van onze roeivereniging ir. Steven Olthof, voormalig partner bij KPMG Management Consulting en auteur van een boek over keuzes maken. Alle Spaarneleden, hun familie en vrienden zijn op maandag 11 februari van harte welkom op deze vierde lezing t.b.v. onderzoek naar kinderkanker:

 

                                   DANSEN MET DILEMMA’S – OP WEG NAAR WIN/WIN

 

Samenwerken of concurreren? Massaproductie of maatwerk? Vrijheid geven of veiligheid garanderen? Brexit of Remain? De kwaliteit van de zorg verbeteren of de kosten verlagen? Doorstuderen of gaan werken? Kinderen of carrière? In loondienst blijven of eigen baas worden? Een auto kopen of een nieuwe keuken? Na de studie een baan zoeken of eerst een wereldreis maken?

 

Ontelbare keuzes vinden we op ons pad. Als werknemer, ouder, bestuurder, vriend, adviseur, als mens. Levensdilemma’s, dilemma’s van en rond organisaties, beroepsdilemma’s… Maar gaat het altijd om een keuze tussen ‘dit’ of ‘dat’, om zaken die elkaar uitsluiten? Of kun je voor beide opties kiezen en zo een win-winsituatie creëren?

 

Omgaan met dilemma’s is als een dans van de dilemmahouder (die door het dilemma uit de slaap wordt gehouden) en de vertegenwoordigers van tegenstrijdige opvattingen, de stakeholders. Steven Olthof maakt duidelijk welke omstandigheden een succesvolle dans tussen de partijen mogelijk maken. En welke methode je kunt hanteren om bij een win-win te komen.

 

Kaarten (10 euro pp, inclusief koffie/thee) zijn vooraf te bestellen via . Betaling kan op maandag 11 februari aan de zaal. Aanvang lezing: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. 

 

Meer informatie over Rondje Nederland vind je op www.kikarow.nl                                

Lid worden
Button woensdagavondeten
8 en vullen
Rowing Dinner

Partners

 

SRD Ambassador banner

 

coffeatworklogo

Vaarverbod?

Instagram