Ook in april organiseert Het Spaarne weer een lezing in het kader van KiKaRoW! De opbrengst is bestemd voor onderzoek door het Prinses Màxima Centrum voor Kinderoncologie naar de late effecten op de gezondheid van ex-kankerpatiëntjes. Alle Spaarneleden en hun familie en vrienden zijn op maandag 15 april om 20.00 uur van harte welkom op de zesde lezing:

 

Zintuigen en filosofie

 

door prof.dr. Louw Feenstra, emeritus hoogleraar Keel-, Neus- en Oorheelkunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, filosoof en auteur van het boek Zintuigen (Amsterdam University Press).

 

Zonder zintuigen kan geen mens, dier of plant overleven. Wat is een zintuig eigenlijk? Dat blijkt nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Want, wat maakt zintuigen tot zintuigen? En hoeveel hebben we er eigenlijk tot onze beschikking? Welke gebruiken we bijvoorbeeld bij het roeien en het zeilen? Zijn er verschillen tussen mens en dier? En hoe werken zintuigen in relatie tot de omgeving?

 

Professor Feenstra laat de biomedische en filosofische kanten zien van onze ervaringen en waarnemingen. Hoe neem je waar en wat leren filosofen ons over werkelijkheid en illusie? Wat is echt en wat fake? Zijn zintuigen aangeboren of aangeleerd?

 

Kaarten (10 euro pp, inclusief koffie/thee) zijn vooraf te bestellen via . Betaling kan op maandag 15 april aan de zaal. Aanvang lezing: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

 

Meer informatie over Rondje Nederland vind je op www.kikarow.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Lid worden
Button woensdagavondeten
8 en vullen

Partners

 

SRD Ambassador banner

 

coffeatworklogo

Vaarverbod?

Instagram