headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Permissie voor het eerder afschrijven van boten verandert

Geschreven door Paula Knape

In de loop der jaren is door het bestuur aan verschillende leden/ploegen permissie toekenning voor het eerder afschrijven van boten dan de gebruikelijke 48 uur.  De groep die met een permissie eerder mag afschrijven is daarmee gegroeid.

Het aantal berichten aan het bestuur dat met name de recreatieve roeiers achter het net vissen bij het afschrijven van een boot is in die mate toegenomen dat het bestuur besloten heeft dat met ingang van 8 juli a.s. alle permissies ingetrokken worden. 

Na de zomer worden de permissie weer toegekend, nadat het beleid (spelregels) voor het toekennen en wie daarvoor in aanmerking komen opnieuw geformuleerd is (zijn).  Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar de volgende segmenten:

  • Wedstrijdroeiers (Willem Jan)
  • Permissie roeiers (Willem Jan)
  • Opleidingen (Liesbeth)
  • Jeugd (Henriëtte)
  • Zeilen (Jan)
  • Toerroeiers (Paula)

Recentelijk heeft het bestuur naast deze segmenten de recreatieve groep roeiers geïdentificeerd. Vooral deze groep maakt gebruik van verenigingsboten en de actie om de permissies te herzien is gedaan om tegemoet te komen aan klachten uit deze groep. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een (concept) Vlootplan 2025. In de voorbereidingen zal er gericht gekeken worden naar de opbouw van de vloot voor alle groeperingen/doelgroepen binnen onze vereniging, waarbij de insteek is dat er met name voldoende verenigingsboten voor alle leden op een gelijkwaardige manier bereikbaar blijven.

Met vragen kun je terecht bij het betreffende bestuurslid of bij onze materiaalcommissaris (IJsbrand)

Instagram