headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Bestuursestafette: Geertje van Zwol over opleiden op 1,5 meter, onderling contact houden en dromen over roeien

Als bestuur hebben we afgesproken, om de beurt een stukje te schrijven in deze corona tijd. Ik mag de spits afbijten….:)

Vanmorgen, 4 mei 2020, was ik op onze vereniging. Er werden bloemen gelegd en een minuut stilte gehouden. Dit alles ter nagedachtenis aan allen die in 40-45 overleden zijn. Het was stil in de clubzaal. De vereniging is gesloten vanwege het coronavirus.

 

Buiten schijnt de zon en ik wil zo graag roeien! Wat zou het toch fijn zijn om op dat gladde water in een boot te zitten! Helaas, het zal nog wel een tijdje duren voordat we weer met z’n allen mogen roeien. Voor mij, als commissaris opleidingen, ligt zo goed als alles stil. Iedereen die zich als nieuw lid aanmeldt bij onze vereniging wordt door mij gebeld en welkom geheten. Ik kan dan vol enthousiasme vertellen wat voor een fantastische vereniging we zijn. Met twee mooie locaties en een prachtige vloot. Heerlijk om dat te vertellen. Daarna zorg ik dat alle nieuwe leden een plekje op de vereniging krijgen. De meeste zullen in een opleidingsgroep geplaatst worden. Herintreders moeten voorroeien. Daarna vraag ik wat hun ambities zijn en probeer dan een plekje bij een groep of in een wedstrijdploeg te vinden. Deze laatste weken zijn er geen nieuwe aanmeldingen geweest en dus mis de telefoongesprekken met nieuwe leden.

 

Maar op dit moment geen opleidingsgroepen op het vlot, geen nieuwe leden die door de instructeurs leren roeien. Ik mis het en ik mis de gesprekken op het vlot. Zo af en toe heb ik mailcontact met de coördinatoren van de opleidingsgroepen om te vragen hoe het met iedereen gaat. Het is fijn om te weten dat het met de meesten goed gaat.

 

Normaal is het voorjaar een mooie tijd om te leren roeien. Veel opleidingsgroepen verheugen zich dan op nieuwe roeiers maar zoals het er nu uitziet zal het nog wel een tijdje duren voordat ik mijn wachtlijst weg kan werken. De nieuwe leden die al in de opleiding zitten zullen als we weer mogen roeien, zich opnieuw de roeibeweging eigen moeten maken. Het is dan jammer dat we dit mooie seizoen van het jaar zullen missen. De proevencommissie zal het voorlopig rustig hebben. Dat betekent ook dat er geen theorie avond is, geen AED cursus, geen roeiclinic, geen 8en vullen. Maar plannen maken kan natuurlijk wel! Ik denk na hoe wij straks de opleiding kunnen herstarten. Iedereen in C1 of skiff? Of misschien met drie in een C4 zodat we toch nog 1,5 meter afstand kunnen houden? Maar kun je met z’n drieën de boot wel in en uit het water krijgen? En dan natuurlijk de echte beginners, hoe hou je een C1 vast om een beginner in te laten stappen terwijl je afstand moet houden? Hoeveel leden kunnen er tegelijk op het vlot met gepaste afstand? Best wel ingewikkeld. Het houd mij wel bezig want als het mag en kan, dan gaan we zeker beginnen.

 

Wel fijn dat de jeugd nu al aan het roeien is. De jeugd is ons voorbeeld hoe we om moeten gaan met de corona regels! Ik kan bezig zijn met de plannen voor de langere termijn zoals de theorieavond, nieuwe instructeurs, hoe kunnen we jongere leden bij de opleiding krijgen of moeten we de opleiding anders gaan aanpakken? Moet er meer gekeken worden naar veiligheidsaspecten? Genoeg om over na te denken. Mocht je thuis lekker mijmeren over het roeien en komen er ineens prachtige ideeën naar boven, laat me het weten! Verder is het saai om me heen. Om fit te blijven doe ik elke dag oefeningen op een matje. Ik wandel ook elke dag. Ik bof met een tuin. De radijsjes, worteltjes en sla komen alweer uit de grond. Ik weet niet hoe het bij jullie is met je eigen roeiploeg maar ik heb regelmatig contact met mijn ploegjes. Nu niet in de clubzaal maar via digitale bijeenkomsten. Met de 8, met mijn viertje of met mijn vrijdagmorgenploegje drink ik digitaal koffie. Heerlijk om contact te houden. Hopelijk hebben alle leden nog contact met hun groepje. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor leuke contacten er zijn tussen leden. Laat het mij maar weten. Ondertussen blijf ik dromen over glad water, zonnetje en roeien.

 

Ik geef de pen door aan Marco, wedstrijdcommissaris. Let goed op elkaar en pas op jezelf!

 

Geertje van Zwol,

Commissaris opleidingen

Instagram