headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Het Spaarne fietsshirt

Lockdown, corona-protocol, het nieuwe normaal. Allemaal begrippen waar we drie maanden geleden nog nooit van gehoord hadden. Een roeivereniging die maanden op slot was en nog steeds maar beperkt open. Velen hebben alternatieven gevonden. Sommigen in hardlopen, maar de meesten in het fietsen. Logisch, want kilometers maken op de weg was altijd al een goede tegenhanger van de kilometers op het water. Om uit te blijven dragen dat je voor het Spaarne uitkomt is er nu het Spaarne fietsshirt.

Een speciale editie in dit rare corona- en lustrumjaar om onze vereniging toch zichtbaar te houden voor de buitenwereld. Het betreft een eenmalige actie, dus grijp deze uitgelezen kans om dit unieke shirt te bemachtigen!

 

Versie BLAUW, tekst van dit artikel gaat verder onder de plaatjes van de shirts:

fietsshirtblauw

 

Versie WIT:

 fietsshirtwit

 

Ontwerp

Het ontwerp is beschikbaar in twee varianten: een ‘blauwe’ variant met een rood-witte band en voorzien van het Spaarne logo, en eenzelfde ontwerp in een iets andere kleurstelling, de ‘witte’ variant met een witte bovenkant. Beide varianten hebben de kenmerkende rood-witte Spaarne kleuren en op diverse plaatsen ons unieke verenigingswapen. Op dit moment wordt een voorbeeld van het shirt gemaakt en afhankelijk hoe dit eruit ziet kan het in de definitieve uitvoering nog op details aangepast worden.

De tekening geeft een goede indruk van het ontwerp, maar er is ook een 3D impressie beschikbaar. Nogmaals het is een impressie! Niet alle ontwerpelementen zijn goed weergegeven in deze 3D, bijvoorbeeld de tekst op de nekboord staat straks op de binnenkant i.p.v. de buitenkant.

Een 3D impressie van de blauwe variant vind je hier: https://demo.tboxlabs.com/#/?f=2020-06-19%2F826bf266-6c7a-006d-ba7e-140a7bb89d8c_RO181054.png&article=RO181054

Een 3D impressie van de witte variant vind je hier: https://demo.tboxlabs.com/#/?f=2020-06-19%2F95319c06-634c-5333-ae24-93ab2ca4c8db_RO181054.png&article=RO181054

 

Uitvoering

Het shirt is één van de luxere shirts van AGU teamwear lijn. Het betreft het Elite Aero model met Cleancut mouwen. Dit betekent dat het shirt vrij strak om het lichaam zit en dat de mouwen scherp afgesneden stof zijn, zonder boord of aangezette rand. Het shirt is beschikbaar in de maten XS t/m 4XL in zowel een heren als dames pasvorm.

 

Kosten

De uiteindelijk prijs is afhankelijk van de definitieve uitvoering van het shirt en het aantal bestellingen en zal liggen tussen de €60 - €70, inclusief BTW. Het meest waarschijnlijk is een prijs van €65. De definitieve prijs zal bepaald worden op 25 juni op basis van het aantal bestellingen dat dan binnen is.

 

Passen

Zoals gezegd zitten de shirts vrij strak om het lijf. Hier vind je een maattabel van AGU: https://agu.com/agumaattabel

Een shirt in je eigen maat zit strak met name rond de schouders en of je dat prettig vindt bepaal je zelf. Daarom is passen aan te bevelen. 

Passen is alleen mogelijk in de periode van 21 t/m 25 juni. Daarna zijn er geen pasmomenten meer.

 

Bestellen

Het is na 25 juni 2020 niet meer mogelijk een shirt te bestellen, dit is een eenmalige actie. 

Na je bestelling krijg je een betaalverzoek en je bestelling is pas definitief nadat je hebt betaald.

 

Betalen

Het shirt kon besteld worden door het invullen van het Spaarne fietsshirt bestelformulier via de volgende link: https://forms.gle/ipSEF3nPhU3CDe1q9.

De definitieve prijs voor het shirt wordt bepaald op 25 juni op basis van het aantal bestellingen dat dan binnen is. Iedereen die besteld heeft krijgt een betaalverzoek en maakt daarmee zijn bestelling definitief. Alle betalingen dienen op of voor 26 juni 2020 binnen te zijn. De order naar AGU gaat op 26 juni de deur uit en bestellingen die niet betaald zijn komen daarmee automatisch te vervallen.

 

Levertijd

AGU heeft aangegeven ca. 6 weken nodig te hebben voor de productie van de shirts. Bij bestelling op 26 juni worden de shirts nog voor half augustus geleverd en kun je er deze zomer nog in rijden. Bij een latere besteldatum wordt het pas september in verband met de vakanties in de fabriek.  Op het moment dat de shirts binnen zijn krijgt iedereen bericht hoe en waar het shirt afgehaald kan worden.

 

Veel gestelde vragen

Kan ik de shirts straks ook in het Spaarne winkeltje kopen?

Nee. Het betreft een eenmalige actie op eigen initiatief van ondergetekende. Mogelijk dat er een paar exemplaren extra besteld worden die via het Spaarne winkeltje aangeboden worden, maar reken hier niet op.

Ik heb het shirt besteld, maar het past niet goed. Kan ik het ruilen?

Nee, helaas. Omdat we geen voorraad aanleggen of het shirt in regulier assortiment opnemen worden de shirts in aantallen op bestelling gemaakt. Terugnemen en ruilen is dan niet mogelijk. Je kan natuurlijk wel proberen onderling te ruilen met iemand anders.

Ik vind het een leuk initiatief, maar het ontwerp vind ik niet mooi. Is er nog een ander ontwerp?

Helaas pindakaas. Dit is het enige ontwerp en alleen in deze twee kleurstellingen te bestellen tijdens deze actie.

Ik heb geen gelegenheid om te passen. Hoe bepaal ik mijn maat?

Kijk naar de AGU maattabel en die klopt aardig. Als je een shirt in je eigen maat bestelt, realiseer je dan wel dat het shirt strak zit, met name rond de schouders. Heb je liever een iets ruimer zittend shirt, bestel dan een maat groter. Je kunt ook vragen naar de ervaringen van een roeimaat of vriend/vriendin die wel is wezen passen hoe de shirts vallen.

Ik kan niet kiezen tussen de blauwe en witte variant. Mag ik beide bestellen?

Jazeker, maar je krijgt geen korting. Je kunt tot maximaal 4 shirts per variant tegelijkertijd bestellen, maar die hebben allemaal wel dezelfde maat. Voor een andere maat moet je een nieuwe bestelling aanmaken.

Moet ik als vrouw een dames shirt bestellen?

Nee hoor, dat bepaal je zelf. De dames uitvoering is meer getailleerd en iets korter ten opzichte van een herenuitvoering. Ook is de maatvoering iets anders.

Door wie is het ontwerp gemaakt?

Het basisontwerp is gemaakt door Joost van Rietbergen. Daarna is het in samenspraak met hem, ondergetekende en de teamwear ontwerper van AGU verder ontwikkeld.

 

Voor overige vragen:

 

Eelco van Rietbergen

Instagram