headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Aanbesteding renovatie en nieuwbouw Cruquiusbrug naar de volgende ronde

De aanbesteding van het vervangen en renoveren van de Cruquiusbrug is weer een stap verder. De provincie zet in op een duurzame oplossing (circulaire materialen) voor zowel de nieuwbouw als de renovatie. In het filmpje hieronder wordt door provincie en aannemers kort verteld wat er gaat gebeuren. Vooral door de aanleg van een fietsonderdoorgang, die sterk lijkt op de fietsonderdoorgang bij de Rustenburgerbrug, zal de situatie ook voor ons als roeiers echt gaan veranderen. Gelukkig zaten we al in een vroeg stadium aan tafel en hebben we onze aandachtpunten kunnen inbrengen. De bouw zelf zal vooral in 2022 en 2023 plaatsvinden.

In samenspraak met de provincie is aandacht besteed aan een veilige doorgang voor kleinere (roei)boten. Door de bouw van een fietsonderdoorgang is er straks één brug gat minder beschikbaar.

Op ons verzoek wordt, om vast te wennen aan de nieuwe situatie, straks bebording geplaats bij de brug. Motorboten, maar ook roeiboten wordt gevraagd om richting Bennebroek het stuurboord gat te nemen. Kom je terug uit Bennebroek richting Het Spaarne, neem je het midden gat. Door het plaatsen van (verkeers)borden, hopen we dat alle vaarweggebruikers straks minder tegenverkeer hebben. De boten waarvoor de brug wel “open” moet zullen ook in de toekomst altijd door het midden gat blijven varen. Zodra de borden zijn geplaatst gelden er dus straks strikte instructies welk brug gat genomen moet worden. Door daar in een vroeg stadium mee te starten, kunnen we al tijdens de bouw hier ervaring mee opdoen.

We zullen jullie informeren zodra we het signaal krijgen dat de borden geplaatst worden. Dan zullen de verkeersregels ook worden toegelicht.

Handige (externe) links:

Instagram