Bollentocht2018 350Afgelopen zomers weekeinde was onze vereniging op vele fronten actief: toeren en wedstrijden sloegen de klok. Alvast een korte vooruitblik op de inhoud van de komende Loods.

 

Wedstrijdroeien

Wietse Morreau, Gijs en Joost Schwarz kwamen alle drie in de A-finale uit tijdens het nummer J18-skiff. In een veld van 60 deelnemers. Wietse behaalde een pracht van een derde plek; Gijs en Joost kwamen daar niet. Een opvallende prestatie leverden de J16-roeiers in de gestuurde dubbelvier. Tomba Morreau, Robbe Maurits, Julius Rupert, Guus Mollee en stuurman Douwe de Haan versloegen, verpulverden hun tegenstanders met 21 seconden in de finale. Daarnaast ook mooie twee plaatsen bij de M16 en J18 in de dubbeltwee.

 

Toerroeien

Niemand kan het ontgaan zijn; veel gastroeiers uit Nederland en diverse andere landen hebben genoten van de bloeiende bollen. Waar zo’n 1 miljoen toeristen een plek zochten langs de route waar de praalwagens reden, gleden de wherries en C-vieren rustig over het water.

 

Veteranenroeien

In veel geschiedenisboeken staat het geschreven: ‘de victorie begon bij Alkmaar’. Dit als één van de wapenfeiten van de 80-jarige Oorlog. Onderschat het Beleg van Haarlem niet dat daar aan vooraf ging. Onze veteranen en veterinnen hielden huis tijdens de AA-race. Mooie overwinningen en anders wel mooie plekken bij de top 3.

 

Historie en Archief

De Commissie Historie en Archief heeft gekeken naar families die binnen onze vereniging hun stempel hebben gedrukt of nog actief zijn. In een portret wordt de familie Schwarz belicht.

 

Klik op de foto voor een vergroting.

Instagram