deino bij het vuilnisDe lente breekt aan en dan verschijnen de vracht- en fietsboten ook weer. Bijgaande foto illustreert weer eens dat roeiboten altijd het onderspit delven bij een botsing met een vrachtschip. Gelukkig heeft deze roeier het ongeval overleefd.


Hieronder staat nog even een aantal punten waar wij met z’n allen rekening mee moeten houden als er een vrachtschip aankomt:

  • zichtbaarheid en de dode hoek van de schipper
  • de zuigkracht van het schip
  • de wendbaarheid van het schip

Zichtbaarheid
Ook

Lees meer...

menu reserverenIn het afschrijfsysteem zit een schoonheidsfoutje en dat wordt deze week opgelost. Door dat schoonheidsfoutje is het mogelijk dat de een net iets verder vooruit kan reserveren dan de ander. Dat verandert op woensdag 8 maart.

 

In het menu staat onder 'Reservering' de knop 'Reserveren'. Die verdwijnt op 8 maart. Alleen voor accounts die meerdere boten tegelijk kunnen afschrijven blijft het menu 'Reserveren' voorlopig nog wel aanwezig. Dat zijn de zogenaamde instructeursaccounts. Vind je

Lees meer...

2017 werkzaamheden beschoeiing sportveldenEr wordt momenteel groot onderhoud gepleegd aan de beschoeiing nabij de sportvelden (tussen het woonwagenkamp en de Van Merlehaven, zie het kaartje, klik er op om het te vergroten). Dit betekent dat er onder andere een werkponton aan stuurboordwal ligt. Om grond af te voeren wordt daarbij gebruik gemaakt van vrachtboten. Dezelfde situatie is er ook bij de entree van de Van Merlenvaart.
 
Dus vaar je richting de brug bij Zwaanshoek kijk dan extra om zodra je de 1e bocht op de

Lees meer...

werkinuitvoering j16 gekniptAfgelopen weekend en de komende twee weekenden kan je met je boot niet onder de Buitenrustbruggen door. Alle info lees je op www.buitenrustbruggen.nl De samenvatting daarvan: tijdens de weekenden van vrijdag 13 tot en met maandag 16 januari, vrijdag 20 tot en met maandag 23 januari en vrijdag 27 tot en met 31 januari 2 februari 06.00 uur wordt de oude brug verwijderd en de nieuwe brug ingehesen. Er geldt in de genoemde weekenden een volledige stremming voor het vaarverkeer. Dus ook voor onze

Lees meer...