indoorOok komend winterseizoen hebben wij als Spaarne weer het perfecte binnen alternatief voor de roeier: Boot-Fit. Gedurende de maanden oktober tot en met maart zijn alle Spaarne leden welkom om hun conditie, bewegingsmotoriek en rompstabiliteit te onderhouden of verbeteren tijdens een indoor training in de gymzaal. Deze training zal twee keer per week verzorgd worden door onze deskundige trainer, Eva de Jong en is voor iedereen toegankelijk.

 

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst ook gelegenheid voor deelname aan Pilates. Deze training richt zich op het creëren van een evenwichtig spiersysteem met ondersteunende ademhalingstechnieken en niet zozeer op conditie. Deze training wordt verzorgde door een gediplomeerde Pilates coach, Agnes van der Heijde.

 

Voor wie?

Voor alle Spaarne leden die gedurende de wintermaanden hun algemene lichaamsconditie willen verbeteren. De training is gelijk voor de gehele groep. De trainer houdt toezicht op een goede uitvoering, maar iedereen is vrij de oefeningen op eigen niveau en intensiteit uit te voeren.

Boot-Fit en Pilates is bedoeld voor:  

  • deelnemers aan sociaal roeien
  • clubroeiers
  • wedstrijdstartende veteranen

 

Waar en wanneer

De Boot-Fit en Pilates trainingen worden gegeven in de gymzaal van de Oost Ter Houtschool, gelegen aan de Oosterhoutlaan 19 in Haarlem. Er zijn de volgende trainingsmomenten:

 

Boot-Fit – Eva de Jong

  • Maandag van 18.30 - 20.00 uur
  • Woensdag  van 20.00  - 21.30 uur

Pilates – Agnes van der Heijde

  • Woensdag van 19:00 – 20:00

 

De trainingen starten in week 41 (maandag 10 oktober 2016 nog onder voorbehoud), lopen tot en met woensdag 22 maart 2017 en stoppen alleen 2 weken gedurende de kerstvakantie.

 

Kosten

Voor deelname aan beide trainingen geldt een aparte eigen bijdrage:

  • Boot-Fit: €85,- bij voorinschrijving en €95,- bij na-inschrijving
  • Pilates: €100,-

Bij de Boot-Fit mag men voor dit bedrag aan alle trainingen deelnemen (dus ook twee keer per week). Bij voorinschrijving wordt de bijdrage te allen tijde op de contributierekening van 2017 in rekening gebracht (ongeacht of wordt deelgenomen). De bijdrage bij na-inschrijving wordt in rekening gebracht bij aanwezigheid vanaf 31 oktober 2016 en geldt ook voor deelnemers die later instromen. Dit betekent dat iedereen drie weken de gelegenheid heeft om kennis te maken met de Boot-Fit op maandag en/of woensdag.

 

Voor Pilates geldt een minimum van 8 en een maximum van 12 deelnemers en deelname wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving. De bijdrage is vast en is iets hoger dan de Boot-Fit vanwege het specifieke karakter van deze training en de kleine groepsgrootte. Deelname aan zowel Boot-Fit als Pilates is mogelijk, maar dan gelden beide bijdragen en kan alleen voor zover er plaats is. Bij overtekening krijgen niet-Boot-Fit deelnemers de voorkeur.

 

NB: Mocht voor een bepaald uur te weinig belangstelling bestaan (minder dan 12 inschrijvingen per training bij Boot-Fit en 8 voor de Pilates), dan vervalt die training voor het gehele seizoen!

 

Inschrijven

De inschrijving sloot op woensdag 5 oktober 2016.