Ook dit jaar is er voor de Spaarne leden vanaf maandag 23 oktober t/m de laatste week van maart 2018 (met twee weken onderbreking tijdens de kerstvakantie) de mogelijkheid om binnen te trainen onder deskundige leiding van Eva de Jong (Boot-Fit) en Agnes van der Heijden (Pilates).

 

Boot-Fit onder leiding van Eva de Jong

De Boot-Fit trainingen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn gericht op het bijhouden en verbeteren van de bewegingsmotoriek, de aerobe en anaerobe conditie en de spier conditie met nadruk op de romp spieren. Dit gebeurt tijdens twee indoor trainingen van ieder een uur en een kwartier in de gymzaal op maandagavond onder leiding van Eva de Jong. 

 

Pilates onder leiding van Agnes van der Heijden

Daarnaast is er ook dit jaar weer gelegenheid voor deelname aan Pilates. Deze training richt zich op het creëren van een evenwichtig spiersysteem met ondersteunende ademhalingstechnieken. Deze indoortraining van een uur wordt drie maal gegeven (18-19, 19-20 en 20-21 uur) op woensdag door een gediplomeerde Pilates coach, Agnes van der Heijde.

 

Voor wie?

Voor alle Spaarneleden die gedurende de wintermaanden hun algemene lichaamsconditie willen verbeteren. De training is gelijk voor de gehele groep die aan de training deelneemt. De trainer houdt toezicht op een goede uitvoering, maar iedereen is vrij de oefeningen op eigen niveau en intensiteit uit te voeren.

 

Waar en wanneer?

De Boot-Fit en Pilates trainingen worden gegeven in de gymzaal van de Oost Ter Houtschool, gelegen aan de Oosterhoutlaan 19 in Haarlem op de volgende tijden (vanaf 23 oktober 2017 t/m laatste week in maart 2018):

 • Boot-Fit met Eva de Jong
  • Maandag 18.30 - 19.45 uur
  • Maandag 19.45 - 21.00 uur
 • Pilates met Agnes van der Heijden
  • Woensdag 18.00 - 19.00 uur
  • Woensdag 19.00 - 20.00 uur
  • Woensdag 20.00 - 21.00 uur

Kosten

Voor deelname aan beide trainingen geldt een aparte eigen bijdrage:

 • Boot-Fit: €90,- bij voorinschrijving (voor 23 oktober 2017)
 • Boot-Fit: €100,- bij na-inschrijving (na 30 oktober 2017)
 • Pilates:   €100,-

Bij voorinschrijving voor Boot-Fit wordt de bijdrage ten alle tijde op de contributierekening van 2018 in rekening gebracht (ook als je toch niet deelneemt). De bijdrage bij na-inschrijving wordt op dezelfde manier in rekening gebracht bij aanwezigheid vanaf 30 oktober 2017 en geldt ook voor deelnemers die later instromen. Dit betekent dat iedereen een week de gelegenheid heeft om kennis te maken met de Boot-Fit op maandag en/of woensdag.

 

Voor Pilates geldt een minimum van 8 en een maximum van 15 deelnemers en deelname wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving. De bijdrage is vast en is iets hoger dan de Boot-Fit vanwege het specifieke karakter van deze training en de kleine groepsgrootte. Deelname aan zowel Boot-Fit als Pilates is mogelijk, maar dan gelden beide bijdragen en het kan alleen voor zover er plaats is. Bij overtekening zal er gekeken worden of er een extra uur ingelast kan worden van minimaal 8 deelnemers voor Pilates en van minimaal 15 deelnemers voor Boot-Fit

 

Inschrijven

Inschrijven kan per email via (Frits Mansvelt Beck). Geef daarbij aan waarvoor je inschrijft: Boot-Fit, Pilates of allebei. Geef ook je voorkeurstijdstip aan.

 

Sluiting van de inschrijvingen

De inschrijving sluit op 20 oktober 2017. Er waren op 3 oktober nog 12 plaatsen open in het tweede uur (19.45-21 uur op maandag) van Boot-fit en nog 6 plaatsen open in het extra uur (18-19 uur op woensdag) voor Pilates.

 

NB: Mocht voor een bepaald uur te weinig belangstelling bestaan (minder dan 15 inschrijvingen per training bij Boot-Fit en 8 voor de Pilates trainingen), dan vervalt die training voor het gehele seizoen!

 

Instagram