KikarowKiKaRow – Rondje Nederland 2019

Op 5 juni jl. is in Utrecht het Prinses Maxima Centrum geopend, een gespecialiseerd ziekenhuis waar alle kinderen met kanker in Nederland behandeld worden. Elk jaar krijgen 600 kinderen de diagnose kanker. Kinderkanker is daarmee doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen. 80% van hen geneest; door de bundeling van de kennis en kunde van alle Nederlandse oncologische centra op een centrale plek hopen onderzoekers en artsen dit te verhogen naar 95%. Om dit mogelijk te maken is veel geld nodig en de Nederlandse roeiverenigingen willen hieraan graag hun steentje bijdragen.

KiKaRoW steunt daarom de LATER-studie, die de langetermijneffecten van de behandeling van kinderkanker onderzoekt (zoals onvruchtbaarheid, hartschade en botontkalking). Voor dit onderzoek is 500.000 euro nodig.

 

1400 km langs 60 roeiclubs…

Om de LATER-studie mogelijk te maken, roeien van april t/m juli ‘survivors’, kinderen die kanker hebben overleefd, met (top)roeiers een RONDJE NEDERLAND. In de speciale roeiboot ‘The Vin’ legt een afwisselende bemanning, begeleid door de KNMR, in 14 weekenden 1400 km af langs 60 verenigingen. Elke vereniging die meedoet aan KiKaRoW maakt haar eigen fundraisingplan voor de leden en zoekt samenwerking met andere clubs, sponsors en bedrijven.

 

Doe mee!

Natuurlijk doet Het Spaarne ook mee! Vanaf september 2018 t/m juli 2019 worden er in en om de loods en op het water allerlei activiteiten georganiseerd waaraan alle leden kunnen deelnemen. In augustus worden alle activiteiten in de Loods en op de website bekend gemaakt. Doe allemaal mee, en maak ook familie en vrienden enthousiast. Dan kunnen we er met zijn allen een succesvolle, onvergetelijke ontvangst en doortocht van maken. En bijdragen aan noodzakelijk onderzoek.

Meer informatie vind je op www.kikarow.nl

Instagram