Als je lid wil worden van het Spaarne (zie aanmelden voor meer uitleg) dan kom je eerst op een wachtlijst. Roeien is erg populair dit maakt dat wij niet altijd gelijk ruimte hebben, soms niet genoeg oefenboten hebben op de gewenste instructietijden. Je komt daarom eerst op een wachtlijst. Alle jeugd in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar is welkom om te komen roeien. Als je 19 jaar of ouder bent dan val je onder de volwasseneninstructie.

Op vaste momenten in het jaar roepen wij de wachtlijst op (in april en september). Iedereen van de wachtlijst komt eerst in de basisinstructiegroep. Wij kunnen per keer circa 16 jeugdleden oproepen.

In de basisinstructiegroep zitten jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Eén ding hebben jullie gemeen, jullie willen allemaal leren roeien. De eerste drie maanden leer je in de basisinstructiegroep de beginselen van het roeien. Na zes weken vragen wij of je wel of geen lid wilt worden en of je verder wilt met roeien. De eerste zes weken mag je het proberen. Als je lid wordt ga je contributie betalen (zie voor meer informatie de contributiepagina); als je niet verder wilt met roeien betaal je 50 euro kennismakingsgeld.

Regelmatig krijgen wij de vraag of je eerst een proefles mag volgen. Dat is jammer genoeg niet haalbaar. Roeien leer je niet in 1 keer daarom hebben wij gekozen voor een proefperiode van 6 weken. Je kan wel een keer komen kijken bij de basisinstructiegroep! Daarnaast is het mogelijk om via de jeugdsportpas (zie JSP) of via de schoolroeiwedstrijden (zie SRW) kennis te maken met roeien.

Nadat je drie maanden instructie hebt ontvangen in de basisgroep schuif je door naar een instructiegroep. In welke groep je komt (A,B,C of D) hangt af van je leeftijd.

  • D= 11 en 12 jaar
  • C= 13 en 14 jaar
  • B= 15 en 16 jaar
  • A= 17 en 18 jaar

Roeien is van origine een studentensport. Daarom loopt het roeiseizoen gelijk aan een schooljaar. In september starten wij met een nieuw roeiseizoen. Roeiwedstrijden zijn in leeftijdscategorieën opgezet. Daarom is het belangrijk dat je in de juiste instructiegroep komt. Dan kan jij aan wedstrijden meedoen tegen en met leeftijdsgenoten.

De basisinstructie heeft instructie op

Periode     dag     tijd     soort training

September - juli
  woensdag   16:00 - 17:00   watertraining
September - juli   zaterdag   12:30 - 13:30   watertraining


Veronique Homs is de jeugdcoördinator. Zij is het aanspreekpunt van de basisinstructiegroep. Via kan je haar bereiken.

Op vaste momenten in het jaar roepen wij de wachtlijst op (in april en september). Iedereen van de wachtlijst komt eerst in de basisinstructiegroep. Wij kunnen per keer circa 16 jeugdleden oproepen.

Instagram