headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Vanaf maandag weer roeien in éénpersoonsboten voor volwassenen.

Zoals velen van jullie weten kregen we afgelopen woensdag goed nieuws. Vanaf maandag 11 mei kunnen volwassenen weer, buiten, sporten. Wel moeten hierbij de anderhalve meter regel en andere hygiëneregels van het Coronaprotocol Roeiers van onze vereniging strikt in acht genomen worden. Voor onze roeiers betekent dit dat er, voorlopig, alleen in één-persoons boten (skiffs of C1) geroeid kan worden. Meer informatie hierover vinden jullie in het bovenaan de site gepubliceerde Coronaprotocol Roeiers.

 

Wij vragen jullie dit protocol aandachtig te lezen, het beschrijft hoe we omgaan met afschrijven, instructieblokken, starttijden en schoonmaak. Enkele belangrijke highlights zijn:

  • Afschrijven kan alleen op hele- en halve uren en er kunnen maximaal 6 boten tegelijk starten. Het afschrijfsysteem dwingt dit niet af dus we vragen jullie hier zelf op te letten.
  • Afschrijvingen duren altijd twee uur.
  • Instructiegroepen en wedstrijdroeiers roeien, omdat zij als groep begeleid worden, zoveel als mogelijk volgens een vast schema en schrijven meer dan 48h van tevoren af.
  • Roeiers die zelfstandig een boot kunnen meenemen kunnen, rekening houdend met de hierboven genoemde restricties, op een zelf gekozen heel- of half uur een boot afschrijven.

Alhoewel er ruimschoots voldoende startmomenten zijn om iedereen voldoende roeimomenten te bieden vragen we wel uitdrukkelijk om jullie discipline en medewerking. Probeer zoveel als mogelijk tijdens kantoortijden te roeien, zo kunnen we ook de leden die nog wel vastzitten aan kantoortijden de mogelijkheid bieden 's avonds of in het weekeinde te roeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verenigingsgenoten die in het onderwijs of de zorg werken.

Dit corona-protocol is niet definitief. Als bestuur evalueren wij doorlopend de situatie en stellen we het protocol waar nodig bij. Wij zijn doorlopend met de gemeente en de KNRB in overleg om te kijken of we extra mogelijkheden kunnen bieden. Zo hebben wij bijvoorbeeld de vraag of we het roeien in twee-persoonsboten voor mensen uit één huishouden mogelijk kunnen maken aan de orde gesteld bij de gemeente. We zijn in afwachting van het antwoord. Ook denken we na over volgende stappen waarbij we hopelijk ook de leden die niet zelfstandig in een skiff of c1 kunnen of willen varen weer perspectief kunnen bieden.


Tot slot nog het volgende over het zeilen. Dit protocol is met nadruk alleen voor de roeiers, Maar zeilen is een andere sport. Wij verwachten binnen enkele dagen het Coronaprotocol voor de zeilers van onze vereniging te kunnen publiceren

Wij wensen jullie veel gezondheid, wijsheid en roei/zeilplezier!

Het bestuur.

Instagram