headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Over opzeggen en lid blijven, enkele overpeinzingen

Het is even niet anders. Je bent lid van een mooie, bruisende roei- en zeilvereniging maar de beide gebouwen blijven wekenlang gesloten en je mag maar heel beperkt het water op. Behalve als je 17 jaar of jonger bent, dan heb je op dit moment jaloersmakend veel keuze. Natuurlijk heb je begrip voor al die beperkende maatregelen om het coronavirus te bestrijden, want ieders gezondheid staat voorop. Maar lekker met je eigen team het water op, dat kan niet. En wat is het vooruitzicht? Er lijkt binnenkort een vaccin beschikbaar te komen, maar hoelang duurt dat nog? Waarom zou ik niet opzeggen?

Maar dan laat ik wel mijn team in de steek. En de vereniging die, ondanks de steeds wisselende beperkingen, alle zeilen bijzet om mij in staat te stellen de conditie en soepelheid zoveel mogelijk vast te houden. Onze vereniging staat ook financieel voor grote uitdagingen, want alle vaste lasten zoals loonkosten, onderhoud gebouwen/ vloot en zakelijke lasten lopen gewoon door, terwijl inkomsten zoals entreegelden, sociëteit en evenementen voor een deel wegvallen. Noodgedwongen houdt het bestuur de hand op de knip en gelukkig komt de rijksoverheid sportverenigingen financieel een stuk tegemoet.

In deze moeilijke tijden is het ook belangrijk om achter de vereniging te blijven staan. De vereniging bestaat al 135 jaar, in voor- en tegenspoed, van en voor haar leden, dat kunnen wij juist nu alleen maar volhouden als wij dat met z’n allen doen. Daarmee dragen we bij aan de continuïteit van onze mooie vereniging, zodat wij straks - als de situatie het weer toelaat en we de deuren van beide loodsen weer wijd open mogen gooien - weer volop kunnen roeien en zeilen en zodoende de schade van 2020 een beetje kunnen inhalen! Daar bovenop komt dat wij allemaal in het komend najaar kunnen aanschuiven bij de grootse uitgestelde viering van ons 135-jarig bestaan en kunnen genieten van alle verhalen in het dikke jubileum-magazine dat komend jaar bij leden en donateurs op de deurmat ploft.  

Maar natuurlijk zijn er, zoals elk jaar, ook leden die heel goede redenen hebben om er na dit jaar een punt achter te zetten. Die leden wijs ik erop dat je dan vóór 1 december 2020 in actie moet komen. De reglementen van de vereniging op dit vlak zijn onverbiddelijk. Opzeggen kun je het beste doen via een e-mailbericht, te richten aan het ledensecretariaat (). Zo makkelijk gaat dat. Maar niets staat je in de weg om gewoon nog een jaartje bij te tekenen en lekker lid blijven. En dat gaat, zoals gebruikelijk, echt helemaal vanzelf!

Dick van der Laan
voorzitter

Instagram