headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Het perspectief van meevallers

Afgelopen dagen konden wij opnieuw een verruiming aankondigen van het roeien door onze senioren in meermansboten, nu vooral in C-boten en wherries. Weliswaar nog met beperkingen, maar toch! Een stap op weg naar verdere verruimingen die nu in zicht komen.

Maandagavond was de eerste keer dat onze senioren weer buiten konden trainen, na maanden thuis met Zoom-sessies getraind te hebben. Op de bekende plek in De Hout (Hildebrand monument) een half uur in de buitenlucht intensief trainen onder de zachte, maar dringende leiding van Eva de Jong in groepjes van 2, met onvolprezen ondersteuning door Guido Hollander voor de verlichting. Bijna iedereen die zich had opgegeven was er weer. Intensief en gezellig, ik kan dit aanbevelen aan alle – vooral ook nieuwe – leden, een goede manier om andere leden te leren kennen.

Na de winter kruipt onze vereniging weer op. Ondertussen gaat de vaccinatie verder. Van de oudere leden is het cohort 75-79 aan de beurt. Als jong deelnemer van dat cohort kreeg ik onlangs bericht van de GGD Amsterdam e.o. (ik woon in een van die o.) of ik mij wilde melden bij de priklocatie RAI.  Daar werd ik ontvangen in een Schiphol-achtige ambiance met meerdere ontvangsthokjes naast elkaar, waar de rij wachtende mensen snel wordt doorgeleid voor het tonen van de uitnodigingsbrief (met patiëntennummer), paspoort en gezondheidsverklaring, tot ik bij het voor mij bestemde prikhokje kwam, 2 deelhokjes naast elkaar, waarbij de student medicijnen die prikt beurtelings van deelhokje wisselt. Zij werkte in 2-ploegendienst (8-2; 2-8), was blij met dit bijbaantje (“Het betaalt goed, het is beter dan de hele dag op je kamer zitten en, je spreekt weer eens iemand”).  

Kortom, een professionele wijze van organisatie. Deze vaccinatie-machine is dus echt op gang en zou zonder veel moeite opgeschaald worden tot semi- of volcontinu dienst. Daar wachtend, en denkend aan dit model van werken, zag ik wat onze Minister-president onlangs in zijn persconferentie stelde dat de regering, bij voldoende vaccinaanvoer, een “kantelpunt zag komen in de strijd tegen het virus rond de zomer”.

Ondertussen hebben wij ook begin van maart een geslaagde Bijzondere Algemene Ledenvergadering meegemaakt waarin de vereniging bijna unaniem akkoord is gegaan met het definitieve plan voor de verbouwing van de Bovenloods en het budget daarvoor.

Al deze meevallers in perspectief, en van meer gewicht dat de onvermijdelijke tegenvallers, stevenen wij dan niet af op een najaar met als startpunt het 27e Lustrum, een KNALFESTIJN, waarna iedereen weer kan roeien en zeilen en de corona-protocollen de prullenbak in kunnen? Gevolgd door de start van de verbouwing en, na enkele maanden, de heropening van een vernieuwde Bovenloods?

Dick van der Laan

Instagram