headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Samen doorstaan we ook deze tijd

Beste Spaarnevriendinnen en -vrienden,

Helaas, het coronagedonder is weer in ons land terug. Het bestuur had gedacht dat wij na deze zomer alle afgelopen 27 coronaprotocollen waaronder wij tot nog toe te lijden hebben gehad, de prullenbak in konden gooien.  En dat wij ons, na ons fantastische lustrum begin september weer met nieuwe positieve dingen bezig konden gaan houden. De besmettingen en ziekenhuisopnames lopen helaas zodanig op dat nieuwe maatregelen onvermijdelijk zijn geworden. Vrijdag aanstaande volgt een nieuwe persconferentie waarop wij helemaal niet gerust zijn.

Inmiddels heeft ook al een aantal leden gereageerd op de eerste toegangscontrole die vanaf zaterdag jl. verplicht was geworden.

Aan de ene kant laten de leden door hun gedrag zien de maatregelen op te volgen. Aan de andere kant zijn er enkele leden die verontwaardigd zijn en weinig begrip te hebben voor de uitvoering van de overheidsmaatregelen door de vereniging.

Ik zou de leden willen uitnodigen de volgende uitgangspunten met ons te willen delen:

  1. Het bestuur betreurt met alle leden dat wij op last van de overheid opnieuw beperkende maatregelen moeten hanteren.
  2. Wij, als Spaarne, zijn een vereniging van vrije burgers met een kostbaar bezit (onze vereniging) waarmee wij respectvol omgaan, en houden er rekening mee dat wij in ons vrije gedrag beperkingen moeten willen accepteren waardoor wij elkaars gezondheid niet beschadigen.
  3. Indien sommige van onze leden moeite hebben met de uitvoering van bepaalde overheidsmaatregelen bespreken zij dit met het betreffende bestuurslid om na te gaan of en hoe een oplossing in overleg mogelijk is.
  4. Het Spaarne drijft gelukkig op de inzet van heel veel leden-vrijwilligers als coach, instructeur, trainer enz. Als één van hen problemen heeft, zoekt hij/zij actief in overleg met zijn/haar bestuurder naar een oplossing. Altijd met informatie en raadpleging van de betrokken leden
  5. Concreter: gezelligheid is natuurlijk heel belangrijk, maar als het niet mogelijk is, kan het ook even zonder. Maak dus actief gebruik van de ruimte die de Tweede Kamer heeft gemaakt voor amateur-sportorganisaties. Als roeier en als coach mag je zonder enige controle buiten roeien of coachen. De coaches van junioren zijn in het afgelopen jaar hun pupillen blijven coachen zonder in het verenigingsgebouw te komen. Jammer, maar niet het einde.

Beste Spaarnevriendinnen en -vrienden, laten wij elkaar juist nu ondersteunen, dan overleven we ook deze tijd.

Dick van der Laan

Voorzitter

Instagram