headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Project Bovenloods: reageren op concept Definitief Ontwerp

Geschreven door Steven Olthof

Inleiding

Ondanks de omstandigheid dat het coronavirus veel stil heeft gelegd, werkt de projectgroep Bovenloods op de achtergrond met het ontwerpteam samen verder aan de uitwerking van het ontwerp. Het startpunt van die uitwerking is het Voorontwerp dat door gemeente Heemstede begin november 2019 positief is beoordeeld.

Er is daarna gewerkt aan het uitwerken van de draagconstructie en ook de installaties zijn nu ontworpen. In deze projectfase ‘Definitief Ontwerp’(DO) wordt ook zichtbaar hoe de nieuwe ruimtes er van binnen uitzien.

 

Ledenraadpleging in coronatijd

Zoals recent in de Loods is bericht, wilde de projectgroep, vooruitlopend op een Bijzondere ALV voor de zomer, weer een ledenraadpleging organiseren. Doordat de vereniging helemaal gesloten is, kan dat helaas niet zoals eerder gedaan is, met elkaar in de sociëteit. Toch wil de projectgroep langs een alternatieve route graag de reacties peilen van leden om deze te kunnen verwerken in het ontwerp. Dan kan vervolgens het Definitief Ontwerp (DO) vastgesteld worden en er kunnen ook stukken gereed gemaakt voor de indiening van de vergunningsaanvraag bij de gemeente Heemstede.

 

Werkwijze

Via de Loods, de website en het direct aanschrijven van leden die ook al eerder bij sessies aanwezig zijn geweest, informeren we graag alle leden over de nu bereikte stand van uitwerking van de Bovenloods en vragen we om reacties. Het gaat daarbij niet zo zeer om de hoofdstructuur van de verbouwing met de ligging en omvang van nieuwe ruimten. Die structuur is op basis van eerdere raadplegingen bepaald en staat na de ronde met de Gemeente Heemstede vast. Het gaat wel om de detaillering en de gebruiksaspecten zoals de inrichting, het voorgestelde materiaalgebruik, kleurstellingen en dergelijke. 

De actuele DO-planstukken/tekeningen vind je in het menu van de site bij 'Bovenloods' (wel eerst even inloggen).

Reageren op het DO kon tot 1 mei 2020. De projectgroep bundelt alle reacties, vragen en/of suggesties voor het ontwerpteam. Wat verwerkt kan worden in deze fase zal gelijk meegenomen worden. Zaken die latere uitwerking betreffen (detaillering op het niveau van het Technisch Ontwerp, wat de volgende ontwerpfase is) bewaren we voor later. Als iets om redenen niet verwerkt kan worden, dan zal dat met uitleg teruggelegd worden bij degene die de inbreng geleverd heeft.

 

Tot slot

We hopen op deze manier ook in deze bijzondere en ook moeilijke tijd toch een stap voorwaarts te kunnen zetten. We weten niet wanneer we een Bijzondere ALV kunnen organiseren over het DO, maar die dag gaat komen, dus daar bereiden we ons maximaal op voor.

 

Steven Olthof namens projectgroep Bovenloods

Instagram