headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Het aftellen is begonnen, bovenloods bijna klaar

Geschreven door Paula Knape

De afgelopen weken is weer duidelijk geworden dat Het Spaarne enthousiaste en betrokken leden heeft, die naast werk en gezin de handen uit de mouwen steken: 55 (!) vrijwilligers hebben zich na de oproep van het bestuur aangemeld. Dat is geweldig omdat er nog veel stond te gebeuren. Een keuken installeren, schoonmaken van het niet-verbouwde gedeelte waar alle spullen opgestapeld staan en onder het bouwstof zitten, verven van het trappenhuis, witten van muren, schilderen van de kozijnen en het opknappen van de Heerenkamer (die vergader- en cursusruimte wordt en waar we misschien maar eens een nieuwe naam voor moeten bedenken).

Door middel van een ‘Klus-WhatsApp-groep’, waar alle vrijwilligers die zich opgegeven hebben in zijn verenigd, zijn de taken benoemd en bijna dezelfde dag uitgevoerd. Wat waanzinnig fijn dat er zoveel actieve leden zijn.

Afgelopen week is er keihard gewerkt en de laatste loodjes komen deze week rond.

De aannemer heeft vorige week de bovenloods opgeleverd en zorgt er nu voor dat de restpunten worden uitgevoerd. De keuken is voor 90% geïnstalleerd, de borden, de glazen en alle andere keukenspullen zijn voor 80% afgewassen en teruggeplaatst. Er is veel geschilderd en deze week gaan de vrijwilligers daarmee door.

Aanstaande woensdag 5 april hebben we gepland dat de jeugd de ergometers schoonpoetsen om ze vervolgens naar boven te brengen. 

Vrijdag wordt het koffiezet apparaat weer naar de eerste etage verplaatst en vanaf zaterdag 8 april zal de bar (beperkt) open zijn. 

Koffiedrinken in de clubzaal kan dan weer!

Of de aannemer voor het Paasweekend al helemaal klaar is, is nog even afwachten. Soms is het wachten op specialisten om bepaalde klussen af te maken. En dus zijn we zo nu en dan nog een beetje te gast in ons eigen gebouw.

Het blijft nog even improviseren, maar gelukkig is het mooi genoeg om een en ander al in gebruik te nemen.

Nieuwe tafels en stoelen in de clubzaal, lockers in de kleedkamer

De week na Pasen zullen we druk bezig zijn om de nieuwe tafels en stoelen neer te zetten.

Ook de lockers komen in deze week en zullen door de bootsman geïnstalleerd worden.  Heeft u zich trouwens al opgegeven voor een locker?  

Extra werkzaamheden terras

Met het verwachte droge weer van deze week kunnen de onderlaag en een paar delen van het terras vervangen worden. Dit is hard nodig en door deze extra werkzaamheden nu gelijk te laten uitvoeren, verwachten we voor de komende jaren definitief af te rekenen met lekkages.

Het terras is NIET bereikbaar zolang de werkzaamheden daar in volle gang zijn.

Tenslotte willen wij u nogmaals oprecht bedanken voor uw geduld en improvisatiekunst gedurende de afgelopen 9 maanden en zien wij ernaar uit u op 7 mei om 15.30 uur te ontmoeten bij de feestelijke opening van het gebouw. De officiële uitnodiging ontvangt u binnenkort.

Instagram