donderdag 13 mei 2010

Zeilwherrywedstrijden op de spiegelplas, 13 mei 2010. Evert Abeln

zeilwherry Dorus Rijkers op de Spiegelplas in 2010.

De circa 100 jaar oude Spaarne zeilwherry Dorus Rijkers heeft dit jaar de “Muiden-wisselprijs” en de “COMITÉ BEKER AMSTEL ZEILWEDSTRIJD” gewonnen van de jaarlijkse zeilwherry wedstrijden op de Spiegelplas.

Dit jaar werd de boot gezeild door nieuwkomers in deze categorie Edith Schopman en Evert Abeln.
Op 13 mei 2010 organiseerde het Comité voor Wherrywedstrijden voor de vijfentwintigste keer zeilwedstrijden voor scheehouten wherries op de Spiegelpolder bij Nederhorst den Berg. Aan deze wedstrijden werd de afgelopen jaren door diverse Spaarne teams deelgenomen, waaronder Jan de Jongh en Freek de Jong die in vorige jaren ook al eens blik met de Spaarne zeilwherry behaalden.

Dit jaar zeilden Edith Schopman en Evert Abeln de boot en behaalden zij tot hun eigen verrassing de eerste plaats in het eindklassement. Beiden zijn vorig en dit jaar door Freek de Jong getraind in het specifieke zeilwherry zeilen (en roeien) en behaalden kortgeleden hun Z3 (zeilwherry) vaardigheid.Gedurende 2 ochtend en 4 middag heats werd ‘onze’ Dorus Rijkers afwisselend door Edith en Evert gestuurd waarbij de ander de zeilbediening en het benodigde roeien voor z`n rekening nam. Met 2 keer een 2e (Evert) en twee keer een 1e plaats (Edith) werd de zowel “Muiden-wisselprijs” als de “COMITÉ BEKER AMSTEL ZEILWEDSTRIJD” gewonnen. Dank aan onze coach Freek, óók voor zijn tactische aanwijzingen en aan bootsman Elmer die de Dorus Rijkers in perfecte conditie weet te houden.

donderdag 13 mei 2010
Instagram