previous arrow
next arrow
Slider

Sailability weer van start

Geschreven door Saskia Prins

De zeilboten van Sailability konden begin dit jaar niet uitvaren door het coronavirus. Later gooiden de vakantie, toen regen en daarna wind nog eens roet in het eten. Gelukkig is er inmiddels weer heerlijk gezeild op de Mooie Nel in de Hansa-bootjes. Deze bootjes met hun kenmerkende blauwe zeilen zijn speciaal ontworpen om zeilen voor iedereen mogelijk te maken. De zeilers kunnen met behulp van een tillift in de boot stappen en samen met een zeilmaat het ruime sop kiezen. De boten zijn van

Lees meer...

Sailwise: extra aandacht voor aangepast zeilen

Geschreven door Saskia Prins

Op 23, 24 en 25 september is er een bijzondere watersportorganisatie, Sailwise, aanwezig op doortocht door Haarlem. Sailwise (niet te verwarren met ons ‘eigen’ Sailability) organiseert actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. Die vakanties zijn op de Loosdrechtse Plassen, in Friesland en op de zeilschepen Lutgerdina en Beatrix. Omdat ik al 20 jaar als vrijwilliger actief ben bij Sailwise kan ik uit eigen ervaring zeggen hoe leuk, waardevol en stimulerend deze vakanties zijn

Lees meer...

Doop wedstrijdskiff en dubbelvier op zaterdag 19 september a.s. om 11.00 uur

Geschreven door Nelleke Takkenberg

Op zaterdag 19 september om 11 uur dopen we weer twee nieuwe boten: een skiff en een dubbelvier. Het bestuur nodigt alle leden van harte uit om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn.
Om ruim baan te geven aan deze aanwinsten vragen wij iedereen om tussen 10.45 uur en 11.30 uur het vlot en ook het water ervoor vrij te houden.  

Reminder: vrijdag 11 september zeilavond

Geschreven door Arend-Jan van Welsenes

Na 3 succesvolle zeilavonden nog een laatste keer dit jaar.  Zeilliefhebbers zijn van harte welkom om vanaf 17:30 in de boot te stappen en het ‘ruime sop van de mooie Nel te verkennen, hierbij zullen we ervaren en minder ervaren zeilers aan elkaar koppelen.
Het plan is om een paar kleine onderlinge wedstrijdjes te varen. We houden het laagdrempelig en zullen van tevoren een korte uitleg geven het motto: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ geldt
Om ca 19:30  tuigen we de boten af en

Lees meer...

Het Spaarne fietsshirt – 2e en laatste bestelronde

Geschreven door Eelco van Rietbergen

De eerste bestelronde van Het Spaarne fietsshirt was een groot succes. Voor diegenen die de eerste bestelronde van het prachtige Spaarne lustrum fietsshirt gemist hebben, maar toch nog graag een exemplaar willen hebben is er nu een éénmalige herkansing. Tot 1 oktober 2020 is het mogelijk om een bestelling op te geven met onderstaande link naar het bestelformulier.

 

Ontwerp en uitvoering

Het ontwerp en de uitvoering van de tweede bestelronde zijn exact gelijk aan de eerste keer. Zie

Lees meer...

Nieuwe koffieautomaat

Geschreven door Jaap Jan van Nielen

Goed nieuws: we hebben een nieuwe koffieautomaat. Even als de vorige wordt de koffie van verse bonen gemaakt en er zijn diverse smaken verkrijgbaar.
Nieuw is dat je (alleen) met pin kunt betalen. Muntjes worden niet meer geaccepteerd vanwege de veiligheid, het gebruiksgemak, de hygiëne en efficiëncy.
De prijs van de verse bonenkoffie uit de automaat en van de chocomelk is nu één euro. Dit was al eerder aangekondigd op de ALV. De prijs van thee blijft €0,70.

Instagram