indoorAl vele jaren organiseert het Spaarne een wekelijkse indoortraining gedurende de donkere winterdagen als er minder op het water kan worden geroeid. Doel van deze trainingen is het op peil brengen en houden van de lichamelijke conditie van de roeiende leden. Alle spiergroepen worden getraind. Ook spiergroepen die minder aan bod lijken te komen tijdens de boottrainingen, zoals de buikspieren, maar die belangrijk zijn voor een goede roeitechniek. In het begin levert dat vaak wat spierpijn op, maar dat gaat weer snel voorbij.

Onder leiding van ervaren sportleraren wordt wekelijks een programma afgedraaid met wisselende aandachtspunten. Basis is een zogenaamde circuit-training waarbij verschillende stations met diverse spiergroeptrainingen worden afgewerkt met vaste werk- en rusttijden. Natuurlijk worden zorgvuldige warming-up en cooling-down oefeningen gedaan om de spieren de kans te geven te wennen aan de inspanningen. 

 

Boot-Fit onder leiding van Eva de Jong

De Boot-Fit trainingen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn gericht op het bijhouden en verbeteren van de bewegingsmotoriek, de aerobe en anaerobe conditie en de spier conditie met nadruk op de romp spieren. Dit gebeurt tijdens twee indoor trainingen van ieder vijf kwartier in de gymzaal op maandagavond onder leiding van Eva de Jong. 

 

Pilates onder leiding van Agnes van der Heijden

Daarnaast is er ook dit jaar weer gelegenheid voor deelname aan Pilates. Deze training richt zich op het creëren van een evenwichtig spiersysteem met ondersteunende ademhalingstechnieken. Deze indoortraining van een uur wordt drie maal gegeven (18-19, 19-20 en 20-21 uur) op woensdag door een gediplomeerde Pilates coach, Agnes van der Heijden.

 

Voor wie?

Voor alle Spaarneleden die gedurende de wintermaanden hun algemene lichaamsconditie willen verbeteren. De training is gelijk voor de gehele groep die aan de training deelneemt. De trainer houdt toezicht op een goede uitvoering, maar iedereen is vrij de oefeningen op eigen niveau en intensiteit uit te voeren.

 

Waar en wanneer?

De Boot-Fit en Pilates trainingen worden gegeven in de gymzaal van de Oost Ter Houtschool, gelegen aan de Oosterhoutlaan 19 in Haarlem op de volgende tijden:

 • Boot-Fit met Eva de Jong (Elke maandag vanaf 22 oktober 2018 tm 25 maart 2019)
  • Maandag 18.30 - 19.45 uur
  • Maandag 19.45 - 21.00 uur
 • Pilates met Agnes van der Heijden (elke woensdag vanaf 24 oktober 2018 tm 27 maart 2019)
  • Woensdag 18.00 - 19.00 uur
  • Woensdag 19.00 - 20.00 uur
  • Woensdag 20.00 - 21.00 uur

Kosten

Voor deelname aan beide trainingen geldt een aparte eigen bijdrage die wordt verrekend met de contributie.

 

Voor Pilates geldt een minimum van 8 en een maximum van 15 deelnemers en deelname wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving. De bijdrage is vast en is iets hoger dan de Boot-Fit vanwege het specifieke karakter van deze training en de kleine groepsgrootte. Deelname aan zowel Boot-Fit als Pilates is mogelijk, maar dan gelden beide bijdragen en het kan alleen voor zover er plaats is.

Instagram