Aangepast roeien

DSC05545 2Zaterdag 25 juni is het verzamelen om 8.15 uur bij de loods. Aangekomen zie ik dat de huurauto al klaarstaat, de botentrailer aangehaakt met daarop de Jan Pasman. Goedgemutst stappen we in. Ondertussen een plaats indeling gemaak:, H.P aan het stuur, Jon als bijrijder, Femke, Sonja en ik in het midden en op de achterste rij de jongens, Ruud, Jop en Nico.

Aangekomen bij roeivereniging Cornelis Tromp merken we al snel dat alles tot in de puntjes geregeld is. We zijn al snel ingecheckt en hebben de lunchpakketten in ontvangst genomen, de auto met botentrailer staat op zijn plek, om te kunnen genieten van een kop koffie met een heerlijk stuk appelgebak.

 

Na enige officiële formaliteiten zoals een welkomstpraatje door de NAR commissie en de wethouder van Sport en Recreatie de heer Floris Voorink werd het startsein gegeven voor eerst de lange tocht 16 km en aansluitend de korte tocht van 8 km.

Samen met Femke en H.P aan het stuur, Ruud en ondergetekende aan de riemen hebben wij in de Jan Pasman de korte toer geroeid, mooie tocht op enig moment roeiend letterlijk door de waterlelies en dotters. Aangekomen op de lunchplek werden we al van verre gewaarschuwd dat er een rode mieren plaag ter plekke was, dus alleen eruit voor een sanitaire stop en lunchen in de boot.

 

Op de terugweg viel er af en toe een druppel regen. Op het moment van de wedstrijd was de regen ietwat irritanter aanwezig maar dat weerhield Jon, Jop en Nico niet om in te stappen en als 1e onder de categorie Wherries te eindigen, waarvoor hulde. Ondertussen was er genoeg entertainment in de vorm van het zeemanskoor “de Eemvaarders” uit Amersfoort, altijd goed om eens uit volle borst mee te zingen, waardoor de stemming er al snel goed inzat. Later lieten de “Rozjinkes” van zich horen met Jiddische Liederen, Klezmer muziek en meer, waar ik bijzonder van gecharmeerd was. Daarna was het smullen van een heerlijke Indische maaltijd met ijstaart toe.

 

Moe maar voldaan ging het weer richting Haarlem/Heemstede waar H.P, onze chauffeur nog een extra rondje Heemstede deed door een smalle straat in te rijden met aan weerskanten auto’s geparkeerd. Dat was nog even spannend maar geweldig gestuurd.