loods vanuit de lucht 350Zaterdag 30 september a.s. is het zover: dan vindt voor de eerste keer in het bestaan van de CAR de onderlinge roeiwedstrijd plaats. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen:

  • We beginnen met een boord- aan boord wedstrijd in C4-en. De bemanning van een boot zal bestaan uit roeiers en roeimaten. Om de strijd een beetje gelijkwaardig te maken zijn de bemanningen door de wedstrijdcommissie samengesteld. De B aan B wedstrijd is een afvalrace. Telkens varen 2 boten tegen elkaar in een sprint van ongeveer 350 meter.  De verliezende boot valt af, de winnaar gaat door naar de volgende ronde totdat er uiteindelijk een overall winnaar is.
  • Het tweede onderdeel is een behendigheidswedstrijd: Langs de Tooropkade wordt een aantal boeien gelegd waar in een wherry omheen geslalomd moet worden. De boot die het traject in de snelste tijd aflegt is winnaar. Het gaat er overigens niet alleen om welke boot in de snelste tijd het traject aflegt, voor het raken van de boeien of het met een riem over een boei gaan worden strafseconden gegeven. Dat betekent halen, strijken, slippen, houden enz. Van de stuurman/- vrouw wordt dan ook veel gevraagd. De boten worden in beginsel alleen door roeiers bemand. Die mogen zelf een ploeg proberen samen te stellen. Lukt dat niet dan zal de wedstrijdcommissie bemiddelen.

Voor de winnaars en de tweede plaatsen zijn medailles beschikbaar. Voor iedereen is er een herinneringsvaantje. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en zullen tot ca. half 4 duren. Verzamelen is om 11.30 uur op het vlot.

Instagram