headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Vanaf 1 januari 2021 aan de bar uitsluitend betalen met PIN

Vanaf 1 januari 2021 (of zodra de bar weer open mag) kan er in de sociëteit alleen met PIN worden betaald. Contant betalen is dan niet meer mogelijk.

Waarom geen contant geld meer?
De belangrijkste reden om pinbetalingen in te voeren is dat er niet meer met contant geld hoeft te worden gewerkt.

Wat zijn de voordelen van Pin en contactloos betalen?
In de sociëteit gaat het om kleine bedragen, vaak minder dan € 25,= Voor bedragen tot dit bedrag en hoef je geen pincode in te voeren. Contactloos betalen is dan sneller, het scheelt tijd zodat iedereen vlot geholpen wordt. Heb je bijvoorbeeld Apple Pay op je telefoon gezet, dan hoef je altijd alleen je eigen duim te gebruiken als pincode. Lekker makkelijk.

Het kost onze barmedewerkers relatief veel tijd om kasgeld te tellen, klaar te leggen en af te storten bij de bank. Met pinbetalingen is dat allemaal niet meer nodig. Het is dus eenvoudiger, het risico op fouten is kleiner en scheelt (bank)kosten (onze bank brengt 0,5% van het gestorte bedrag in rekening).

En wat nu speelt: het is hygiënischer. Door alleen nog met pin te betalen, hoeven barmedewerkers niet na elke betaling hun handen te wassen.

Zijn er ook nadelen?
Eigenlijk zijn die er niet. Vrijwel iedereen heeft een bankpas waarmee kan worden betaald. Nederlandse bankpassen zijn in principe voldoende beschermd. Bij contactloos betalen boven de € 25 moet je altijd een pincode invoeren. 

We zijn ons ervan bewust dat het overgaan op alleen pinbetalingen misschien voor verwarring zorgt, bijvoorbeeld omdat iemand geen bankpas bij zich heeft en nog niet van de verandering op de hoogte was. Maar we gaan ervan uit dat na de overgang iedereen snel gewend zal zijn aan de gewijzigde manier van betalen.

Tja, stel dat er een storing is dan kan er niet worden betaald en kun je niets consumeren. Gelukkig komt dat hoogst zelden voor.

Kan dat zomaar, contant geld weigeren?
Ja dat kan, op de website van de Rijksoverheid staat dat de wet niemand verplicht om wettige betaalmiddelen te accepteren. Je mag dus contant geld weigeren. Wel moet je aangeven welk betaalmiddel je wordt geaccepteerd bijvoorbeeld via stickers of kassastickers.

 

Instagram