headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Onze nieuwe jeugdcoördinator: Leander Knab

Eerder dit jaar heeft het bestuur besloten om een betaalde kracht te gaan werven als jeugdcoördinator, om de jeugdafdeling een nieuwe impuls te geven. Met trots kunnen wij melden dat we met Leander Knab de ideale kandidaat hebben gevonden. Hij is 26 jaar en rondt deze zomer zijn ALO-opleiding af, dus brengt een hoop kennis en ervaring mee over het op de juiste wijze en met plezier laten sporten van jongeren.

Daarnaast is hij sinds zijn 15de bezig met roeien, coachen en organiseren binnen de roeiwereld. Hij komt uit een roeifamilie en heeft veel liefde voor de sport. We hebben hem inmiddels leren kennen als een enthousiaste en daadkrachtige persoon. We hebben er alle vertrouwen in dat hij snel zijn plek zal vinden binnen onze vereniging en de jeugd en begeleiders zal activeren en motiveren om sportief en sociaal het beste uit zichzelf te halen. Leander begint per 1 september a.s. en zal gemiddeld 12 uur per week voor Het Spaarne werken. Hieronder stelt hij zich voor.


Leander Knab

Waarde leden,

Mijn eerste kennismaking met roeien was op een jeugdroeikamp van de KNRB in Friesland. Hier heb ik meteen leren skiffen en ben ik wel zestien keer omgeslagen in de skiff. Dit heeft mij niet tegengehouden om te gaan roeien bij de W.S.V. Vada in Wageningen. Ik kom zelf uit een roeifamilie waarbij mijn oudste broer (Ruben) als student is begonnen bij de A.S.R. Nereus en in zijn tweede jaar zichzelf al in de kijkers wist te spelen van de KNRB. Hij heeft mij en mijn andere twee broers uiteindelijk aangestoken om ook te gaan kijken binnen de roeisport en het optimale uit onszelf te halen binnen de sport. Bij Vada heb ik een plezierige tijd gehad waarbij ik twee jaar lang naast het trainen voor wedstrijden ook heel veel gezelligheid had door na trainingen op de vereniging te blijven hangen en soms ook tijdens trainingsweekenden met zijn allen te blijven slapen op de vereniging. Na mijn HAVO heb ik een tussenjaar genomen aangezien ik nog één jaar junior was om te gaan roeien bij De Hoop in Amsterdam. Hier hadden wij als doel om de Henley te roeien in Engeland. Het leukste aan het roeien vond ik uiteindelijk toch wel de wedstrijden namelijk. Het samen met je verenigingsgenoten of ploegmaatjes naar een wedstrijd gaan, een prestatie neerzetten en er een gezellige dag van maken was waar je het uiteindelijk voor deed.

Toen ik eenmaal ging studeren heb ik nog 3 jaar wedstrijd geroeid bij Triton, Argo en Phocas (Theta) en 2 jaar gecoacht bij Argo en bij Phocas.  Hierbij ben ik nog regelmatig teruggevraagd bij Vada om een activiteit te organiseren of nieuwe leden te werven/ ontvangen.

Bij Het Spaarne ga ik samen met de jeugdcommissaris en jeugdcoaches en -instructeurs bezig om een structuur neer te zetten voor de jeugd. Binnen deze structuur wil ik dat de jeugd een plezierige tijd op de vereniging ervaart, maar zich ook optimaal kan ontwikkelen op sociaal en motorisch vlak. Aangezien de jeugd van Het Spaarne momenteel ook aan de relatief “kleine” kant is gaan wij ons ook bezig houden met het werven van nieuwe jeugdleden.

Als er nog leden zijn die graag bij de jeugd willen helpen of vragen hebben aan mij als jeugdcoördinator, dan kan je altijd contact met mij opnemen of mij een keer aanspreken op de vereniging.

Met sportieve groet,
Leander Knab

Instagram