Wat valt er nog meer te vertellen...

Jecom
Jecom is een afkorting van Jeugd Evenementen Commissie. En dat zegt je als het goed is al wat meer. De Jecom bestaat uit jeugdleden. De Jecom organiseert evenementen voor de jeugd van het Spaarne. Voorbeelden van evenementen zijn het Gala en de filmavonden. Wil je contact opnemen met de Jecom? Mail ons dan op

JSP
JSP staat voor Jeugdsportpas. Meer daarover lees je hier.

Maatschappelijke stage
Voor jeugdleden van Het Spaarne is het mogelijk om invulling te geven aan de maatschappelijke stage via Het Spaarne. Een (deel van je) Maatschappelijke Stage via Het Spaarne kan bijvoorbeeld bestaan uit ergometerles geven op diverse scholen, zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de roeisport.

Ben je Spaarne jeugdlid en heb je interesse om je maatschappelijke stage via Het Spaarne invulling te geven? Mail dan naar:

Wedstrijden
Zoals ik al aan het begin heb geschreven roeien is een competitieve sport, voor alle jeugdleden zullen er wedstrijden en of evenementen worden bezocht of georganiseerd, op hun eigen niveau. Of je nu net leert roeien of al een tijdje roeit het maakt niet uit. Voor alle jeugdleden zijn er wedstrijden. Wij werken met een jaarkalender. In deze jaarkalender staat precies wanneer welke groep een wedstrijd heeft. We kunnen niet allemaal tegelijk naar hetzelfde evenement dit omdat we meestal onze eigen boten meenemen en we hebben niet genoeg voor iedereen. Er is een vast schema waarin staat welke groep (A, B, C of D) naar welke wedstrijd gaat en in welke boot. De coördinatoren weten wie naar welke wedstrijd gaat.

Bij het Spaarne hebben we een aantal 'eigen' wedstrijden. Zo is er de Spaarne Lenterace en zijn er de onderlinge wedstrijden. Voor meer informatie kijk je op de betreffende pagina's.

Schoolroeiwedstrijden
In het najaar worden traditiegetrouw de Schoolroeiwedstrijden (kortweg SRW) georganiseerd. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle leerlingen van middelbare scholen uit Heemstede / Haarlem en omstreken.

Jeugdleden van Het Spaarne coachen gedurende een aantal weken hun ploeg bestaande uit school- en/of klasgenoten, met als doel om deel te nemen aan de schoolwedstrijden. Niet-leden komen uit in C-materiaal, onderverdeeld in verschillende categorieën. De indeling vindt plaats op basis van leeftijd en geslacht (meisjes / jongens /mixed) en ervaring (ervaren en onervaren). Leden kunnen starten in verenigingsmateriaal, onderverdeeld in verschillende categorieën. Ook leraren kunnen de onderlinge schoolstrijd aangaan door te starten in een leraren C4.

Er zijn verschillende soorten bekers waar om gestreden kan worden. De ultieme hoofdprijs is voor de school die de meeste punten heeft verzameld. Zij winnen de Schoolbeker en vergaren natuurlijk vooral de eeuwige roem.
Zie voor meer informatie de pagina's van de SRW.