Ook mensen met een beperking moeten van de zeilsport kunnen genieten.

Ongeacht jouw beperking kun je toch (leren) zeilen. KR&ZV Het Spaarne werkt hierin samen met stichting Sailability Nederland.

 

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?

Tijdens de zeildagen vanaf onze zeillocatie aan de Mooie Nel zijn er altijd vrijwilligers die iedereen kunnen helpen. De instapplaats op de steiger is ook met een rolstoel goed bereikbaar. Ook is een tillift aanwezig waarmee je, als dat nodig is, in- en uit de boot geholpen kan worden. In het clubgebouw is een aangepast toilet.

 

Veiligheid. Nog nooit gezeild?

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er wordt gezeild in tweepersoons Hansa boten. Deze boten  kunnen niet omslaan en liggen heel stabiel in het water. Je zeilt samen met een vrijwilliger in de boot. Andere vrijwilligers begeleiden je in een volgboot en er zijn ook vrijwilligers op de steiger. In de boot draagt iedereen altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

 

Gevoel van vrijheid.

Alleen of samen in een zeilboot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Jij hebt het roer in handen.

 

Kosten.

Aan het zeilen bij Het Spaarne zijn net als bij het roeien -behoudens het jaarlijkse lidmaatschap- geen kosten verbonden. Dit betekent dat je geen kosten per uur hoeft te maken (in tegenstelling tot de informatie op de sailability.nl site).

Bij Het Spaarne kennen we de mogelijkheid eerst een paar keer mee te zeilen om te kijken of het iets voor je is. Voor een bedrag van € 60 kun je dan gedurende 3 maanden kijken of je lid wilt worden. Bij Het Spaarne kennen we de mogelijkheid een proeflidmaatschap te nemen. Gedurende 3 maanden kan je dan kijken of je lid wil worden. Na 3 maanden word je automatisch gewoon lid, tenzij je vóór die tijd bij de ledenadministratie aangeeft niet te willen doorgaan met roeien of zeilen. Meer informatie over lid worden bij Het Spaarne vind je hier. Neem de stap. Meld je aan en kom een keer naar een zeildag.

sailability

Instagram