previous arrow
next arrow
Slider

Bollentochten

 

Helaas gaan al onze Bollentochten in 2020 niet door. Het verbod op samenkomsten tot 1 juni, onderdeel van de bestrijding van de coronacrisis, maakt dat de bollentochten niet door kunnen gaan.

 

Jaarlijks organiseert KR&ZV Het Spaarne drie toertochten door de Bollenstreek rond Haarlem: de Midweek-, de Internationale- en de Nationale Bollentocht.

  • Op woensdag 22 april 2020 wordt de Midweek-Bollentocht geroeid.
  • De Internationale Bollentocht is een tweedaags evenement voor buitenlandse roeiers en wordt gehouden op de vrijdag vóór het Bloemencorso en op de zaterdag van het Bloemencorso zelf. In 2020 is dat op 24 en 25 april. Hierover is meer informatie te vinden op de site International Rowing Event.
  • De Nationale Bollentocht voor roeiers uit het hele land houden we op de zondag waarop de praalwagens van het bloemencorso in de Haarlemse binnenstad staan, in 2020 op 26 april.

De tocht voert je door de kleurrijke bollenvelden ten zuiden van Haarlem. Daar, in de ambachtelijke brouwerij Klein Duimpje in Hillegom, vlak bij de Keukenhof, wordt geluncht. Door de Leidse Trekvaart gaat de tocht terug naar Haarlem om via de stadsgrachten van de stad weer via de rivier het Spaarne terug bij de roeivereniging te komen. De tocht is ongeveer 29 km lang.

Vanaf 9.00 uur in de ochtend staat de koffie klaar en kan er worden gestart.

  • De kosten van de tocht zijn per persoon € 21. Daarbij is de lunch inbegrepen.
  • Op de weekenddagen vrijdag, zaterdag en zondag kan na afloop van de tocht voor € 17 extra worden genoten van een drie-gangendiner bij ons in het clubhuis.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Dolf Hartemink via

 

Van de Guernsey deelnemers aan de tweedaagse Internationale bollentocht 2013 kregen we een videoimpressie over hun belevenissen. Hieronder zie je de video die deelnemer Bernie Price maakte over Haarlem en de bollentocht.

 

Instagram