Jaarlijks organiseert KR&ZV Het Spaarne drie toertochten door de Bollenstreek rond Haarlem: de Midweek-, de Internationale- en de Nationale Bollentocht.

  • Op woensdag 10 april 2019 wordt de Midweek-Bollentocht geroeid.
  • De Internationale Bollentocht is een tweedaags evenement voor buitenlandse roeiers en wordt gehouden op de vrijdag vóór het Bloemencorso en op de zaterdag van het Bloemencorso zelf. In 2019 is dat op 12 en 13 april. Hierover is meer informatie te vinden onder de knop IRE2019 en op de site van de internationale bollentocht
  • De Nationale Bollentocht voor roeiers uit het hele land houden we op de zondag waarop de praalwagens van het bloemencorso in de Haarlemse binnenstad staan, in 2019 op 14 april.

De tocht voert je door de kleurrijke bollenvelden ten zuiden van Haarlem. Daar, in het voormalig stationsgebouwtje van Lisse vlak bij de Keukenhof, wordt geluncht met soep, broodjes en bitterballen. Door de Leidse Trekvaart gaat de tocht terug naar Haarlem om via de stadsgrachten van de stad weer via de rivier het Spaarne terug bij de roeivereniging te komen. De tocht is ongeveer 29 km lang.

Vanaf 9.00 uur in de ochtend staat de koffie klaar en kan er worden gestart.  

  • De kosten van de tocht zijn per persoon € 25. Daarbij is de lunch inbegrepen. Van die € 25 wordt door Het Spaarne € 5 afgedragen aan kika row, kinderen kankervrij.  Uitvoerige achtergrond informatie is te zien op de website www.kikarow.nl.
  • Op de weekenddagen vrijdag, zaterdag en zondag kan na afloop van de tocht voor € 16 extra worden genoten van een drie-gangendiner bij ons in het clubhuis.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Dolf Hartemink via

 

Van de Guernsey deelnemers aan de tweedaagse Internationale bollentocht 2013 kregen we een videoimpressie over hun belevenissen. Hieronder zie je de video die deelnemer Bernie Price maakte over Haarlem en de bollentocht.

 

Instagram