102937-4O5A0001.jpg
103450-4O5A6588.jpg
104613-IMG_2706 - kopie.jpg
132510-4O5A8877.jpg
150247-4O5A6620.jpg
152135-4O5A6631.jpg
221819-IMG_5000.jpg
previous arrow
next arrow

Rondje Ringvaart

 

Helaas gaat het Rondje Ringvaart op 9 mei 2020 niet door. Het verbod op samenkomsten tot 1 juni 2020, onderdeel van de aanpak van de coronacrisis, maakt dat het evenement niet door kan gaan.

 

In dit filmpje zie je een impressie van het Rondje Ringvaart

 

 

rondjeringvaartElk jaar houden we het traditionele "Rondje Ringvaart" voor 8-en en de Ringvaart estafette voor C4-en. In 2020 doen we dat op zaterdag 9 mei. Hierbij gaan C4-en in estafette verband de ringvaart rond waardoor ook roeiers met een iets minder goede conditie ook deel kunnen nemen.

Het is nu eerder een gezellige toertocht waarbij we de Ringvaart en omgeving langs Kaag, Westeinder, Nieuwe Meer, Liede en Molenplas rustig kunnen bewonderen. De C4 roeiers moeten hier maximaal 3x 11 km werken en dat met tussenpozen van anderhalf uur rust. Dit alles in tegenstelling tot de 8-en die het in 4x 16 km klaarspelen. Hierbij is wisselen overigens ook veelal gebruikelijk.

 

Afhankelijk van de windrichting nemen we de ringvaart tegen de klok in (richting Kaag, meestvoorkomend) of met de klok mee (richting Vijfhuizen). Met de meest voorkomende wind (ZW) gaat de tweede helft richting Aalsmeer. Ook nu vertrekken de C4-en het eerst, daarna gaan de 8-en om tegen de tijd dat het Spaarne bereikt wordt gelijk op te roeien.
De feestelijke en gezamenlijke aankomst op het vlot wordt daarna als altijd groots gevierd met bier in de boot en bitterballen op het terras.

Aanmelden in principe als ploeg en met vermelding welke boot(type). De aanmelder wordt gezien als de teamcaptain tenzij anders bij de aanmelding aangegeven.

Voor informatie en of aanmelden kun je mailen naar

 

De huisregels

  1. De 8en schrijven in per ploeg van minimaal 9 man/vrouw. Aangeraden wordt met iets meer roeiers deel te nemen voor het opvangen van onverwachte uitvallers / ziekte oid. Men is vrij in het aantal reserve of wisselroeiers.
  2. Een C4 estafette ploeg is minimaal 8 man/vrouw. Aangeraden wordt ook hier met 9 of 10 roeiers/-sters deel te nemen ivm het opvangen van onverwachte uitvallers / ziekte oid.
  3. Men dient per ploeg in te schrijven. Voor het vervoer over de wal van de reserve/wisselroeiers regelt iedere ploeg zelf een auto of fietsen (bij mooi weer).
  4. De aanmelder is de teamcaptain, tenzij in de aanmelding een andere captain wordt aangegeven.
  5. Individueel opgeven kan ook, maar dan liever met een groepje (2 –veel). Is ook veel gezelliger. Bij individueel inschrijven kan geen garantie gegeven worden dat het een leuke samengestelde groep wordt, maar de organisatie doet zijn best.
  6. Bij het eerste wisselpunt zorgt de toercie voor koffie, thee. Bij het eerste en tweede wisselpunt in de middag wordt voor bananen gezorgd.
  7. De lunch, versnaperingen, en drinken onderweg verzorgt iedere deelnemer zelf. Op het terras van jachthaven/cafés onderweg serveert men naast koffie, thee, e.d. o.a. ook een broodje kaas, croquet.
  8. Bij de gezamenlijke aankomst aan het vlot serveren de dan niet roeiende deelnemers bitterballen en een lekker biertje.
  9. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,- pp. De ploegcaptain zorgt ervoor dat zijn/haar ploegbedrag uiterlijk één week voor zaterdag 10 mei op de rekening NL54 ABNA 0548 3650 32 van Toercommissie KR&ZV Het Spaarne onder vermelding van RondjeRingvaart is bijgeschreven.

 

Instagram