liteboat1Eind april heeft de importeur van de Liteboat een demonstratie gegeven van verschillende modellen van deze roeiboten. Veel Spaarneleden hebben hier enthousiast gebruik van gemaakt. Helaas was de Double niet beschikbaar deze dag. Om Spaarneleden alsnog de kans te geven om eens te proberen hoe dit type boot roeit, heeft de importeur aangeboden om de Double voor een langere periode bij Het Spaarne beschikbaar te stellen. Inmiddels is de boot geleverd, een geheel nieuwe Double, inclusief de riemen. We mogen deze boot gebruiken tot 1 november. Het is de carbon uitvoering, geschikt voor een belasting tot 230 kilo dus iedereen kan erin.

Als extra is ook nog de Liteboat River beschikbaar gesteld voor dezelfde periode. Dit is een lichtere enkele uitvoering, geschikt voor de gewichtsklasse tot 85 kilo.

 

Liteboat2Alle roeiers die niveau S2 hebben kunnen de boten afschrijven. De boten worden (of zijn al) opgenomen in de afschrijvingslijst. Ze zullen worden vermeld met de volgende namen;

  • Liteboat 1
  • Liteboat 2

De riemen hangen in de Loods, achter de C1 boot de Spin. De gele manchetten zijn voor de Double, de zwarte voor de River. De boten liggen op schragen naast de Loods.