Roeien in een 24 stillMaar liefst 34 roeiers van het Spaarne  en 4 van de Hoop schreven in op deze geweldige tocht. Frank, een vriend van Dolf Hartemink, organiseerde deze tocht als blijk van dank voor het feit dat hij weleens Spaarneboten mag gebruiken bij de Traversée de Paris. Frank is lid van ruderverein Zug, de Maas en ook van een club in Londen. Jaarlijks komt hij met een groep naar onze bollentocht. Niets was hem te veel om het ons naar de zin te maken.

 

Drie dagen roeien op verschillende meren : de Zugersee, de Vierwaltstättersee en de Zurichsee is een spectaculaire ervaring. Het landschap is als een ansichtskaart. De wind is echter onvoorspelbaar en soms waren de golven echt hoog. Bij de verschillende roeiverenigingen waren ontbijten, lunches en iedereen was even gastvrij en deed alles om het ons naar de zin te maken. Hierdoor hadden we onderling ook heel veel contact.  Ook maakten kennis met andere boottypes: een ongestuurde zes, een ongestuurde vijf, scull-achten; allemaal even bijzonder en van superkwaliteit. Na afloop werden ze tot in de puntjes schoongemaakt en voor de slidings waren zelfs aparte doekjes.

 

Hoogtepunt was het roeien in een “vierundzwanziger“ bij de ruderverein Cham, die het honderdjarig bestaan vierde. De boot is een promotieboot van botenbouwer Stämpfli. Dolf, enorm bedankt voor deze geweldige tocht, want door jouw goede contacten was dit mogelijk.

 

 

 

 

Instagram