previous arrow
next arrow
Slider

KR&ZV Het Spaarne bestaat 135 jaar – en dat gaan we vieren!

Geschreven door Edward van der Zwaag

Het Spaarne leeft – ook op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september 2020

Bij een lustrum hoort een feest. En bij een feest hoort een herinnering. Met deze gedachte zijn de leden van de Jubileumcommissie, in nauwe samenwerking met het bestuur en de commissie Historie & Archief al geruime tijd bezig om een feestprogramma op te bouwen. Een feestprogramma dat klinkt als een klok, staat als een huis en waar elk Spaarnelid een bijdrage aan kan leveren.

 

Het Spaarne leeft

Het jaarthema 2020 van onze vereniging is Het Spaarne leeft. Niet zomaar gekozen als je de rijke geschiedenis bekijkt. Vanaf 1885 heeft Het Spaarne zich gepositioneerd als een vereniging waar veel te beleven valt. Roeien, zeilen, sociale contacten, vriendschappen voor het leven, zware oorlogsjaren, gezellige diners, wedstrijden met mooie blikken, toertochten in binnen- en buitenland, bouw, verbouw, nieuwbouw en een tweede locatie. Kortom, een divers aanbod waar elke watersportliefhebber zich bij thuis voelt. In de afgelopen 135 jaar is er heel veel gebeurd binnen en buiten onze vereniging waar Het Spaarne en veel Spaarneleden een actieve rol in en bij hebben gespeeld. Onder de titel “Het Spaarne leeft” verschijnt op vrijdag 4 september 2020 een speciaal Jubileummagazine van maar liefst 80 pagina’s. In dit magazine kunt u kennis nemen van de rijke geschiedenis en diverse activiteiten binnen onze vereniging. Inmiddels is alle kopij verzameld en geordend en een eerste indruk van dit magazine heeft de redactie mogen inzien. Conclusie: het wordt een fantastisch jubileummagazine met lezenswaardige teksten en prachtige foto’s. !! Met veel dank aan de vele leden die hun bijdrage hieraan hebben geleverd. Elk Spaarnelid krijgt persoonlijk dit magazine uitgereikt op naam tijdens het feestweekend.

 

Lustrumweekend op 4, 5 en 6 september 2020

Een tipje van de sluier alvast uit het concept feestprogramma. Ideeën zijn geopperd voor een officiële overhandiging van het magazine aan onze beschermvrouw, natuurlijk met de pers erbij. Ook de auteurs van dit speciale magazine willen we uitnodigen hierbij. Een avondtocht, een diner, een fietstocht, een tentoonstelling, een wedstrijd en een grote vlootshow met alle boten van onze vereniging op het water. Drie dagen zijn eigenlijk te kort maar met een sterke planning en organisatie kan er veel voor en door de leden. We streven ernaar zoveel mogelijk leden te betrekken bij dit feestweekend met een eigen keuze bij de diverse onderdelen.

We houden u op de hoogte via de Spaarne nieuwsbrief, de Loods en via een speciale website.

Het Spaarne leeft en dat willen we weten ook!

Instagram