previous arrow
next arrow
Slider

Het Spaarne leeft – ook op zaterdag 5 september 2020

Geschreven door Edward van der Zwaag

 

Update: door de corona maatregelen kunnen we ons lustrum in 2020 niet vieren. We hebben de festiviteiten daarom verplaatst naar 2021. De precieze data laten we je nog weten.

 

Het Spaarne bestaat 135 jaar en dat gaan we vieren in het weekend van vrijdag 4 t/m zondag 6 september 2020.

Op zaterdag 5 september gaan ALLE roei- en zeilboten van onze club het water op. In een uitgebreide en volledige vlootschouw willen we alle Spaarneboten op het water krijgen en via een luchtfoto met een drone vastleggen.

Niet een primeur want bij Spaarne 100 en 125 is dit ook al gedaan. Maar …..deze keer wordt het wel een unicum omdat we naast de roeiboten ook alle zeilboten erbij willen betrekken.

We gaan in eerste instantie uit van een schouw op de Mooie Nel, tegenover onze nieuwe locatie.

Om ALLE boten op het water te krijgen hebben we ongeveer 300 Spaarneleden nodig die vanaf het Spaarne via of de stad of de Ringvaart naar de Mooie Nel roeien. Alle nadere details volgen natuurlijk nog. Zoals het er nu naar uitziet gaan we op de foto om 13.00 uur.

Skiffs, ongestuurde en gestuurde 4, toerboten en tweetjes zijn allemaal van harte welkom. Jeugd, 40tigers en ook allen boven die leeftijd gaan natuurlijk dit unieke feest meemaken.

Dus ons verzoek is nu al:

  • Maak je agenda die dag vrij
  • Formeer alvast ploegen
  • We vertrekken in de morgen en komen eind van de middag terug
  • Voor de jeugdigen onder ons willen we vanaf de Rustenbergerbrug tot aan het vlot een wedstrijd op tijd inlassen
  • En dan is het tijd voor een hap en een drank met elkaar bij de loods

Kortom, het belooft een super evenement te worden met zoveel mogelijk leden op het water. Eind van de middag is er ruimschoots tijd om met elkaar de ervaringen van die dag te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Hierbij is natuurlijk de familie van harte welkom. Tevens hopen we ook oud-leden te interesseren op hun Spaarne te toasten.

Op naam willen we ook bij terugkomst alle Spaarneleden het unieke Lustrummagazine uitdelen.

 

Meer informatie verneem je zo snel mogelijk waarbij dan ook de mogelijkheid om alleen, met z’n tweeën of met je ploeg als roeiers in te tekenen. Ook rekenen we natuurlijk op de CAR en bij het zeilen op Sailability.

 

Edward van der Zwaag,

Lid Jubileumcommissie Spaarne 135

Instagram