previous arrow
next arrow
Slider

Spaarne leeft – al 135 jaar lang en blijft voortleven!

Geschreven door Edward van der Zwaag

We hadden het zo graag anders willen invullen maar het lot besloot anders. Op 18 juli 2020 bestaat onze vereniging precies 135 jaar. En dat zouden we uitgebreid gaan vieren direct na de zomervakantie.

 

Het eerste weekend van september 2020 stond daarom volledig ingevuld met diverse activiteiten om ons jubileum Spaarne 135 jaar te vieren met alle leden, oud-leden en genodigden. Een feestelijk programma op sportief, sociaal en culinair gebied vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag  stond in de steigers. En toen greep de natuur op eigen wijze in. Corona gooide roet in het eten.

 

Na twee jaar intensieve voorbereidingen in prima samenwerkingmet het Spaarnebestuur, de leden van de Socom , commissie Historie & Archief, Jubileumcommissie en niet te vergeten de vele leden die hun bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van een schitterend Jubileummagazine zou het gaan knallen. Een grote vlootshow, een expositie in ons clubgebouw, een nachttocht, de overhandiging van het eerste nummer van ons jubileummagazine aan onze beschermvrouwe de burgemeester van Heemstede en op sociaal gebied een foodfestival na de vlootshow. Kortom, alles was in kannen en kruiken en wij waren er klaar voor.

 

Ook al zijn we voorzichtig weer zover dat strenge maatregelen versoepeld worden, de leden weer roeien en er voorzichtig weer leven komt op het Spaarne moeten we ons blijven houden aan de 1,5 meter maatschappij. Grote groepen mogen en kunnen (nog) niet bijeenkomen. Het bestuur heeft daarom terecht besloten het jubileum Spaarne 135 jaar uit te stellen naar 2021. Onder het motto “Het Spaarne leeft – 135+1” gaan we op voor een knallend feest in het eerste weekend van september 2021. Alvast iets voor uw agenda.

 

Het speciale Jubileummagazine 135 jaar is klaar. De vormgeving en de teksten, de foto’s en de gedichten, de weetjes en de geschiedenis, alles heeft zijn plaats gekregen. Maar het drukken hebben we op de rem gezet tot volgend jaar 2021.

 

Om toch stil te staan bij ons jubileum Spaarne 135 jaar heeft het bestuur toestemming gegeven om in samenwerking met de vormgever van het magazine en de redactie van de Loods een sneak preview te laten verschijnen in digitale vorm. Een speciale Loods onder de noemer “ Het Spaarne leeft” en dat willen we ook weten!  Op 1 september 2020 zal deze unieke digitale speciale De Loods verschijnen dus let op uw e-mail brievenbus.

 

Wij wensen u alvast veel leesplezier en danken de redactie van De Loods en de vele anderen die aan deze ‘appetizer’ voor ons 135 + 1 feest hebben meegewerkt. En u weet, wat in een goed vat zit verzuurt niet. Ook niet bij ons Spaarne. Al 135 jaar lang! Op naar betere tijden, een goede gezondheid allen en blijf het Spaarne trouw.

 

Dick van der Laan, voorzitter bestuur KR&ZV Het Spaarne

Steven Olthof, voorzitter Jubileumcommissie Spaarne 135 jaar

Edward van der Zwaag, voorzitter commissie Historie & Archief

Instagram