headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Persoonlijke e-mail verzonden aan alle Spaarneleden op 9 juli 2021

Geschreven door Edward van der Zwaag

 

Beste Spaarnelid,

Natuurlijk heb je allang vernomen dat we als KR&ZV Het Spaarne alsnog ons 135+1 jarig lustrum gaan vieren in het weekend van 3, 4 en 5 september 2021. We hebben een programma met veel verschillende activiteiten samengesteld en nodigen je van harte uit je daarvoor in te schrijven. Doe je mee? De inschrijving is geopend!

1.  Vrijdagmiddag 3 september start Lustrumweekend voor genodigden, tijd 15.30 uur

2.  Unieke roeinachtwedstrijd op vrijdagavond en – nacht, tijd 18.00

3.  Zaterdagmiddag 4 september grote vlootschouw, vanaf 14.00

4.  Zaterdagmiddag 4 september Foodtruck Festival vanaf 17.00 uur

5.  Lustrummagazine ‘Het Spaarne leeft’ - op te halen in de Loods vanaf zaterdagmorgen op de Loods

6.  Zondagmorgen 5 september – een sportieve fietstocht, tijd 10.00 uur

7.  Zondagmiddag 5 september – Kunstmarkt, Cultuur en Historie op het Spaarne – 14.00 tot 18.00 uur

8.  Zondagmiddag 5 september - Speciale lustrum botendoop om 15.30 uur

9.  Zondagmiddag 5 september - Lustrumspeech van onze voorzitter Dick van der Laan om 16.00 uur

De toelichting op de programmaonderdelen staat hieronder. Je kunt je inschrijven voor de verschillende activiteiten via de lustrumpagina’s op de website van Het Spaarne:

www.hetspaarne.nl/135+1 (inloggen, Lustrum 135+1 > Programma > Aanmelden)

Om enthousiast en sportief te kunnen deelnemen aan onderdelen in het lustrumprogramma verzoeken we hierbij je zo snel mogelijk in te schrijven. Bij enkele onderdelen is een maximaal aantal deelnemers van kracht. Ook willen we graag vanwege de logistiek weten hoe groot de deelname bij de verschillende onderdelen zal zijn.

1. Vrijdagmiddag 3 september, Marisplein 5 Heemstede, 16.30 uur

Het eerste exemplaar van het speciale Lustrummagazine Het Spaarne leeft 135+1 zal worden aangeboden aan de beschermvrouw van de vereniging en tevens burgemeester van Heemstede mevrouw mr. Astrid Nienhuis. Genodigden, waaronder Spaarneleden die een bijdrage hebben geleverd aan dit magazine, adverteerders, sponsoren, relaties en stakeholders ontvangen een uitnodiging op naam. Zij kunnen via de website kenbaar maken of zij aanwezig zullen zijn op 3 september.

2. Unieke roeinachtwedstrijd op vrijdagavond en -nacht, verzameltijd 18.00 uur

Op vrijdagavond/-nacht 3 september wordt een unieke Roeinachtwedstrijd georganiseerd in dubbel wherry’s. Deelnemers moeten goede nautische vaardigheden bezitten, d.w.z. kaart kunnen lezen en kunnen navigeren. Ook de tijden moeten scherp in de gaten worden gehouden. Nadere bijzonderheden en vereisten voor deelnemers staan vermeld op de website van Het Spaarne. Hier kun je ook intekenen voor deze tocht. Er is beperkt plaats.

3. Zaterdagmiddag 4 september, vanaf 14.00 -17.00 uur

Een grote en grootse vlootschouw staat deze middag op het programma. ALLE boten van Het Spaarne, dus zowel alle zeil- als roeiboten en de 2 motorboten, gaan die middag naar de Molenplas. Hier zal de vlootschouw plaatsvinden. Een enorm logistieke uitdaging waarbij zoveel mogelijk sportieve leden worden betrokken. Je kunt als ploeg intekenen.

Natuurlijk mag je een voorkeur voor een boot aangegeven maar, zoals begrijpelijk, kunnen we hiermee niet voor alle wensen instaan. Aan de hand van je proeven en bekwaamheid kun je wel aangeven of je in een skiff, een twee, drie, vier ongestuurd of gestuurd, wherry of acht of zeilboot wilt meevaren. Het kan gebeuren dat we logistiek een andere boot moeten inzetten voor jou of je ploeg.

DUS… ga je individueel, met je roeimaatje of maten deelnemen aan deze vlootschouw? We rekenen op je! Deze vlootschouw kan uitsluitend een groot succes worden als we allemaal meewerken en meedoen. Voor een versnapering zorgt Dirk van den Broek uit Hoofddorp. Maak er een ontspannen leuke middag van. De tijd op de Molenplas voor foto’s en film is maximaal 30 minuten. Dus vorm je groep, zoek je maat, kies je mogelijkheden en schrijf in via de website van Het Spaarne.

Natuurlijk kun je ook vanaf de kant bij de Tooropkade of bij de Molenplas de vlootschouw gaan bekijken. Beslist de moeite waard om onze eigen grote vloot te zien varen. Om ca 17.00 uur verwachten we dat alle boten met sporters weer terug zijn op het vlot. Vanaf dat moment gaat de bar open om met elkaar te toasten op Spaarne 135+1.

4. Zaterdagmiddag 4 september vanaf 17.00 uur - Foodtruckfestival

Feestelijk bijpraten over je eigen rijke geschiedenis met het Spaarne, je wel of net niet behaalde successen, de prachtige tourtochten en de regenbuien onderweg.

Om maar iets te noemen. De drie foodtrucks zorgen voor een heerlijke avondmaaltijd waarbij we hopelijk tot in de late uurtjes de gezelligheid en sportiviteit van onze vereniging de revue kunnen laten passeren.

Geef je op voor deze feestelijke avond via de website van Het Spaarne.

5. Lustrummagazine ‘Het Spaarne leeft’.

Tijdens het weekend ligt dit speciale magazine van meer dan 80 pagina’s voor jou op naam klaar. Vanaf zaterdagmorgen 4 september kun je dit magazine ophalen in de Loods. Er zal altijd iemand aanwezig zijn die aftekent dat jouw magazine is opgehaald. Het bestuur biedt jou als lid / donateur dit prachtige en unieke magazine gratis aan. Laat deze kans dus niet voorbij gaan.

6. Zondagmorgen 5 september – een sportieve fietstocht, tijd 10.00 uur

Bedenk eens hoe de start van onze vereniging in 1885 is verlopen en waar de handtekeningen werden gezet. Waar werd vergaderd, waar was de eerste locatie van het Spaarne, waarom heet onze vereniging Het Spaarne, waar werden de wedstrijden gehouden en waar de feesten? En waarom en wanneer werden we Koninklijk? Om zomaar enkele historische feiten te noemen.

Op zondagmorgen 5 september vertrekken we om 10.00 uur vanaf het clubhuis in Heemstede. De Socom heeft de koffie klaarstaan, je ontvangt digitaal de route van de fietstocht en onderweg op gemarkeerde plekken lees je over de geschiedenis van onze Roei- en Zeilvereniging Het Spaarne. Met het hele gezin erop uit die morgen. Ook bij deze fietstocht verzorgt Dirk van den Broek een heerlijke versnapering.

Teken in via de website van Het Spaarne want er is niet oneindig plek! Neem wel je mobiele telefoon met internet mee want die heb je nodig onderweg.

7. Zondagmiddag 5 september – Kunst, Cultuur en Historie op het Spaarne

Een receptie? Een kunstmarkt? Een culturele happening? Een glas wijn, koffie of thee erbij? Nog even je persoonlijke magazine ophalen? En een gedenkwaardige speech van onze voorzitter? Het kan allemaal op zondagmiddag 5 september in onze Loods aan het Marisplein in Heemstede. Laat aan je familie, vrienden of buren eens zien welke boten we allemaal bezitten en bekijk ook de plannen van de verbouwing. Je bent van harte welkom deze middag vanaf 14.00 uur.

Leden/kunstenaars die graag willen exposeren op deze middag kunnen zich opgeven bij de organisatoren Anna Bertha de Rooij () of Isa Ondracek ().

Tijdens deze middag is er een speciale lustrum botendoop om 15.30 uur, voorafgaand aan de lustrumspeech van onze voorzitter Dick van der Laan om 16.00 uur.

Hopelijk tot ziens bij alle evenementen, laat zien dat ook jij Het Spaarne een warm hart toedraagt, die mee aan die evenementen die je aanspreken en geniet van de inhoud van het speciale lustrummagazine.

We wensen je een zonnige zomervakantie maar teken eerst nog even in via de website van Het Spaarne.

www.hetspaarne.nl/135+1 (inloggen, Lustrum 135+1 > Programma > Aanmelden)

Namens het bestuur van Het Spaarne,

Dick van der Laan, voorzitter

en

Lustrumcommissie Het Spaarne leeft 135+1

Steven Olthof, Rob Kool, Egbert Koch en Edward van der Zwaag

Disclaimer

Bij alle activiteiten tijdens het lustrumweekend Spaarne 135+1 wordt rekening gehouden met de dan vigerende coronamaatregelen.

Instagram