• Veel bewolking, kans op wat lichte regen
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Het is op veel plaatsen bewolkt, maar in het zuidwesten zijn er soms opklaringen. Er kan in de noordoosten van het land soms lichte regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C lokaal in opklaringen tot 11°C onder de bewolking. De wind is landinwaarts noordwestelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind noordwest en vrij krachtig tot krachtig.

  Overdag zijn er wolkenvelden en met name in het noordoosten en oosten kan er af en toe wat lichte regen vallen. Op veel plaatsen blijft het echter droog. Met name in het zuidwesten breekt de zon ook af en toe door. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig. In de loop van de middag en avond neemt de wind af naar zwak.

  Ook in de nacht naar zondag is er veel bewolking. Op de meeste plaatsen is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 11°C. De wind is west tot noordwestelijk en zwak tot matig, aan de kust matig.

  Ook zondag overdag is er veel bewolking; de meeste ruimte voor de zon is er in het zuidwesten. Opnieuw maakt het noordoosten kans op af en toe wat lichte regen, elders blijft het droog. De maxima liggen tussen de 16°C in het noorden en 19°C, lokaal 20°C in het zuiden. De noordwestelijke wind is matig. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 22/06/2018 23.54 uur LT