• Wisselend bewolkt en vanuit het westen buien
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Een gebied met buien boven het westen en noordwesten trekt vanochtend oostwaarts over het land. Vooral in het westen en noorden komt daarbij soms onweer voor en kan het af en toe stevig doorregenen. Dieper landinwaarts is het eerst nog droog met brede opklaringen. De minima variëren van 10°C in het zuidoosten tot 15°C in het noordwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtige zuidwestenwind.

  Vanmiddag klaart het vanuit het westen wat op maar komen nog steeds enkele buien voor. In het noorden en oosten is een klap onweer hierbij nog steeds mogelijk. Ook in de avond vallen er nog enkele buien, al zullen de meeste landinwaarts geleidelijk uitdoven. Met een middagtemperatuur rond 18°C is het vrij koel voor de tijd van het jaar. De wind draait van zuidwest naar west en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig. In de avond draait de wind landinwaarts naar het zuidwesten.

  In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en blijft het met uitzondering van het noorden op de meeste plaatsen droog. Het kwik zakt naar een graad of 13. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

  Zondag overdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui vallen, maar er zijn ook perioden met zon. De buienkans is het grootst in het noorden. In het zuiden zal de dag waarschijnlijk overwegend droog verlopen. De temperatuur komt uit op een graad of 17 in het noorden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De wind is west en meest matig. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 19/08/2017 04.36 uur LT