• Af en toe zon en enkele buien, morgen in de kustgebieden vrij zonnig
    Verwachting voor vandaag en morgen

    De zon schijnt af en toe, maar er zijn ook wolkenvelden waaruit plaatselijk lichte regen of motregen valt. Van het westen uit komen er bredere opklaringen maar komen er ook enkele buien tot ontwikkeling. Hierbij is in de avond een kans op onweer en korrelhagel. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C vlak aan zee tot 15°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

    Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een bui voorkomen, ook onweer en korrelhagel zijn daarbij nog mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

    Morgen overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er vooral in de oostelijke helft van het land een bui voorkomen. In de kustgebieden blijft het nagenoeg droog en is er veel ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur komt uit rond 14°C, in de kustgebieden rond 12°C. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit zuidwest tot west. (Bron: KNMI)

    Uitgifte: 25/04/2018 10.54 uur LT