14 december 2019

14 december 2019

 • Veel wind en verspreid over het land buien
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Er is vrij veel bewolking, maar ook enkele opklaringen. In het noordoosten van het land komen buien voor, vanuit het zuidwesten trekken nieuwe buien het land binnen. Bij de buien is er een kans op hagel en windstoten tot 75 km/uur. Ook onweer is niet geheel uitgesloten. De middagtemperatuur ligt op ongeveer 7°C. De vlagerige west- tot zuidwestenwind is (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, aan de kust en op het IJsselmeer. In het zuidwesten is de wind tijdelijk iets afgenomen. Aan de de kust zijn er zware windstoten van ongeveer 75 km/uur mogelijk. Pas vanavond neemt de wind geleidelijk af.

  Komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er enkele opklaringen voor. In de loop van de nacht neemt van het westen uit de bewolking toe en bereikt een een gebied met enkele flinke buien het westen. Dit gebied trekt gedurende de nacht naar het oosten. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten tot ca. 75 km/u, langs de kust mogelijk tot 90 km/u. De minimumtemperaturen liggen rond +2°C in het noordoosten tot ca. 6°C in het zuidwesten. De zuidwestelijke wind is meest matig, in de kustprovincies vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de nacht neemt de wind langs de kust toe naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft.

  Morgen overdag verlaten de buien in de ochtend het oosten, waarna het van het westen uit opklaart en droog wordt. In de tweede helft van de middag is er met name in de noordwestelijke helft van het land opnieuw kans op enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, 6 Bft, aan zee tot hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 14/12/2019 13.04 uur LT

     

Instagram