klaar voor de wedstrijd350De wedstrijdsectie van onze vereniging is dit seizoen niet groot, maar zoals het vaker wordt gezegd: het gaat niet om kwantiteit maar om de kwaliteit. En dat heeft de ZRB (roeiwedstrijd in Tilburg) geweten!

 

Afgelopen zondag gingen Thomas Bierman (bg), Floris Maarse, Joost Schwarz en Olivier Brantjes (sl) voor één race naar Tilburg. Met twee andere tegenstanders werd gestreden om de winst in de ongestuurde dubbelvier. In de Adelaert gingen zij de strijd aan. En hoe, vanaf de start werd de koppositie veroverd om die vervolgens niet meer af te staan. Het eerste blik op een 2 kilometer-baan voor deze ploeg was binnen!

 

Dan zeg je als ploeg normaal na de race: '€œnu naar het erevlot om ons blik op te halen'€. Onze oud-Spaarneroeiers Brinio Claerbout en Floris von Bönninghausen stonden klaar op het erevlot om te feliciteren. De weergoden dreigden hier een stokje voor te steken: de organisatie was beducht voor naderend onweer en sommeerde de ploeg direct van het water te gaan.

Geen tijd, huldiging en felicitaties aan het erevlot.

 

Geen nood, de ploeg nam subtiel wraak. Een belletje naar de weergoden met het verzoek om het onweer langer te laten duren, werd gehonoreerd. Geen enkele race werd die dag nog gevaren (lees het bericht hieronder). Met de Adelaert, zijn roeiers en zijn supporters spot je niet!

Het weer NA de winnende race

 

Klik voor een vergroting