Markregatta Bas Vroon 8Zaterdag hebben de Spaarne 8+ van Bas Vroon, 4x van Willemijn van Leeuwen en 2x mix van Peter Blom alle drie blik getrokken in hun respectievelijke velden. Deze tiende editie van de Markregatta was de grootste tot nu toe. 500 roeiers waren op dit lustrum afgekomen.

Nadat onderweg een Spaarne 4x op de Bosbaan was afgezet, reed de botenwagen vroeg in de ochtend door naar Breda. Daar heerste een gezellige sfeer en was alles goed georganiseerd. Na 5km oproeien was het wachten op de spectaculaire start. Een boord aan boord race met vaste start onder de brug van snelweg A16. De eerste 160 meter weet je niet of je voor of achter ligt omdat je in gescheiden bruggaten start. De spanning was compleet omdat je je tegenstanders na de start wel goed hoort galmen onder de brug. De drie Spaarne ploegen wonnen niet alleen hun starts, maar ondanks de 30 seconden doorstarttijden hebben ze allemaal diverse ploegen ingehaald.


Na 5 km stug doorroeien was de finish aan het vlot van rv Breda. Een mooie ochtend werd afgesloten met veel taart en gezelligheid.