World Rowing Championships Rotterdam 2016

21 Augustus is het WK roeien op de Willem-Alexander-baan in Rotterdam gestart. Na al het roeien tijdens de Olympische Spelen, is het nu de beurt aan junioren, SB-atleten en SA-roeiers (in de niet-olympische bootklasses) om te strijden voor de medailles.


Wie doen mee en wanneer zijn hun wedstrijden?
Bram Schwarz start in de skiff. Na zijn winst op het WK Rio 2015 in de 8+ probeert hij nu het erepodium te behalen in de 1x. Voor hem, ons en de Nederlandse roeiwereld een mogelijke ongekende prestatie als hij hierin slaagt.
Fenna Verberne vaart in de twee-zonder en acht. Een dubbel programma varen is niet voor iedereen weggelegd. Fenna heeft het voordeel van het meedoen aan het WK in 2015. Aan ervaring ligt het dus niet.
Olav Molenaar vaart in de acht die wordt gestuurd door Mees van Nierop. Aan ambities bij Olav geen gebrek. Met zijn ploeg heeft hij al menig mooie prestatie laten zien. Zal hij samen met de anderen op het podium belanden?


De wedstrijden voor Bram, Fenna, Olav en Mees beginnen op woensdag 24 augustus.
Daarnaast varen onze oud-Spaarneroeiers Just van der Endt (slag LM4x), Jaap Scholten (BM8) en Joost van Rietbergen (BLM4-) op dit toernooi.

Het WK eindigt 28 augustus. Komt het zien in Rotterdam zelf of volg de races via www.wrch2016.com/nl of www.nlroei.nl.