Junioren WK 2016 (foto: Merijn Soeters) Gisteren is dan eindelijk het WK Junioren van start gegaan.

Hier de resultaten tot nu toe:

Bram Schwarz in de skiff door naar de kwart finales

Fenna Verberne in 8+ naar de herkansingen

Olav Molenaar en Mees van Nierop in de 8+ naar de herkansingen

 

Foto: Merijn Soeters

 

Bram Schwarz

Dit veld kent 29 deelnemers. Dat betekende vijf voorwedstrijden waarbij de eerste vier zich een toegang konden verschaffen tot de kwartfinale. Bram had onder andere als tegenstander de Litouwer Armandas Kelmelis; deze skiffeur werd Europees kampioen (Bram haalde zilver) en was ook nog actief bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Of Bram zich spaarde of nog niet het juiste ritme te pakken had kon vanaf de tribune niet worden vastgesteld. Met een vierde plek dat wel, ruim voor op de nummers vijf en zes ging Bram uiteindelijk direct door naar de kwartfinale. Niet geheel toevallig verscheen op deze eerste dag in het Haarlems Dagblad en op NLroei een artikel over Bram Schwarz; lees meer op NLRoei - Schwarz: ‘Ik ben meer een individualist’

 

Fenna Verberne
Aanvankelijk zou Fenna Verberne in de 2- en 8+ uitkomen op het WK. Dat blijkt niet meer het geval. Nu vaart zij alleen nog in de 8+.

In dit veld doen 10 ploegen mee. Dit betekent 2 voorwedstrijden waarbij de nummers 1 en 2 direct doorgaan naar de A-finale en de anderen in de herkansing mogen strijden om twee finaleplaatsen. De ploeg van Fenna kende de zwaarste voorwedstrijd eindigde als laatste.

Vrijdag 26 augustus wacht een zware race in de herkansing; alleen de nummers één en twee gaan door naar de A-finale.

 

Olav Molenaar en Mees van Nierop

Olav en Mees hebben 11 tegenstanders. Rondom de ploeg zijn sportieve verwachtingen. Vorig jaar werd Nederland wereldkampioen en op de afgelopen Europese kampioenschappen eindigde de ploeg keurig op een tweede plaats.

In de voorwedstrijd, waarbij alleen de winnaar zich direct plaatste voor de A-finale, moesten zij de strijd aanbinden met onder andere de ploegen van de USA, GER en ROU. Een vierde plek was het resultaat. Ook deze ploeg vaart 26 augustus de herkansing. Als de ploeg een plaats in de A-finale wil veroveren moet zij bij de eerste twee eindigen.

 

Resultaten zijn terug te vinden op www.wrch2016.com/nl of www.fisa.org of www.nlroei.nl.