2016 Bernkastel ploeg VroonIn het laatste weekend van september hebben vier Spaarne achten deelgenomen aan de Grüner Moselpokal in Bernkastel (Duitsland). Het is een leuke internationale wedstrijd in het teken van de wijnoogst, maar er moet wel degelijk hard geroeid worden om hier te winnen. De wedstrijd bestaat uit twee kilometer roeien naar een keerboei en dan twee kilometer terug.

 

De Spaarne eer is hoog gehouden door de ploeg van Bas Vroon. Ze hebben blik getrokken in het veteranen C veld. Met gemiddeld 1:40 / 500m hebben ze niet alleen zeer snel naar de keerboei geroeid. Ze zijn met hun eindtijd ook de sneller geweest dan de militairen van Dudok van Heel en de veteranen A ploeg van de Hoop (waarvan de boot ook mee was op de trailer).

Stuurvrouw Cindy Heezius heeft de keerboei heel scherp gerond en daarna is de ploeg met het zuur in de benen op weg gegaan naar de finish.

Sommige plotwendingen verzin je gewoonweg niet. Een onoplettende zwaan is nog minimaal 20 meter dubbelgevouwen meegesleurd op een van de bladen voordat de eindsprint ingezet kon worden. De zwaan heeft het overleefd, maar was waarschijnlijk minder vrolijk dan de winnende ploeg.

 

Een prima organisatie en eindfeest hebben ook van dit evenement weer een mooie herinnering gemaakt.