skollcupZaterdag 15 april, tijdens de Amstel Skøll cup op de Bosbaan, heeft de Heren Club Acht waarin zowel leden van Het Spaarne als van Amphitrite roeien, gecoacht door Dick van der Laan, de 2e plaats in de A-finale gehaald: 2 km in 6:20 (minder dan 3 sec. verschil met de 1e plaats).

 

Als je als Spaarnelid net de 18 bent gepasseerd mag je niet meer meedoen met de jeugdwedstrijden en als je dan toch als team wedstrijden wilt blijven roeien, moet je naar een studentenroeivereniging overstappen. Dit overkwam een aantal Spaarnejeugdleden. Een oplossing bleek voorhanden: stel een team samen met zowel Spaarne als Amphitrite-leden en schrijf je in onder de vlag van Amphitrite en je kunt tòch meedoen met studentenwedstrijden. Nou, deze combinatie is er gekomen: werkelijk alles wat er te combineren valt, is gecombineerd. Het Spaarne leverde de boot en coach, Amphitrite betaalde het inschrijfgeld en leverde de riemen en een fantastische stuurvrouw: Bianca Szymanowski.

 

In november 2016 zijn 7 Spaarneleden met 3 Amphitrite-roeiers begonnen aan de training in een 8. In het begin met matige resultaten, maar in de loop van de tijd, met Dick als fanatieke coach en een stel jonge honden in de boot werden de resultaten steeds beter. O.a. tijdens de Heineken Roeivierkamp en de Head waren ze sneller dan alle andere Spaarneploegen. Met de nu behaalde 2e plaats in de Amstel Skøll cup belooft dit veel goeds voor de toekomst. De 1e plaats was binnen bereik geweest als ze in een snellere boot hadden geroeid. Ze roeiden in ‘de Liede’, niet de snelste boot van Het Spaarne. Een betere boot lijkt op z’n plaats, gezien de inspanningen èn de resultaten die ze laten zien.

 

Begin januari zijn enkele Spaarneleden overgestapt naar Amphitrite, maar het Spaarnegevoel blijft onverminderd sterk aanwezig. Ik verwacht dan ook dat deze combinatie-8 bij de Spaarne Lenterace ook nog van zich laat horen.

 

Instagram