Team Vroon AA race 2017 350Zondag 23 april vertrokken drie achten en een vier naar Alkmaar om daar de AA race te roeien. Een aantal jaar geleden is de baan verlegd en ingekort naar 4000 meter. Voor alle ploegen een mooie opmaat naar de Spaarne Lenterace.

Mooie Hollandse luchten, af en toe een bui, een matige wind dwars op de baan en een temperatuur van 9 graden schetsten de achtergrond voor deze race.

 

De race is vanuit Broek op Langedijk terug naar de ARZV. De 8+ van team Vroon werd voor deze wedstrijd versterkt met Marco Blauwhof en Martijn Top. Het bleek een prima combinatie! Er werd met ruime tussenpozen gestart omdat de voorstart onder een hoek van 90 graden lag. Eerst rondmaken, daarna pas opbouwen.

Als derde boot startte de Vroon acht hard weg op tempo 34, maar door het grote gat duurde het tot de finish voor de andere twee boten achterhaald werden. Spectaculair werd het daardoor wel!

 

Drie boten naast elkaar bleek te veel voor de breedte van de finish. Rijnland gaf te weinig ruimte aan Het Spaarne en daardoor werd een snoek geslagen in de laatste 100 meter. Met zeven man roeiend finishte team Vroon in 14min 35 sec. Blik in het Veteranen A-C veld, snelste dagtijd op de 4000m en een nieuw baanrecord!

Het record uit 2015 van Rijnland (15 min12 sec) werd verpulverd. Reden om volgend jaar die prestatie te komen verdedigen of hopelijk verbeteren.

 

De dubbel vier van Maurice Houben was snelste in het 4* veteranen D-H veld. Zon, regen en hagel tijdens de wedstrijd maakten het lastig. Loon naar werken was daardoor het juiste gezegde, al leverde het helaas geen blik op omdat de categorie werd samengevoegd met de 4* A-C.


Al met al een mooie dag. Spaarne roeiers die een uitdaging zoeken tussen Head en Spaarne Lenterace zijn in Alkmaar aan het juiste adres!

 

Instagram