Worldrowing FISA International Rowing Federation logoVandaag is het WK Junioren in het Litouwse Trakai voor Olav Molenaar, Noud Scholten en Gijs Schwarz dan van start gegaan. Zij komen in de 8+ uit voor Jong Oranje en treffen daar 9 tegenstanders in de prestigieuze strijd om de wereldtitel.
 
In hun voorwedstrijd moesten zij het opnemen tegen Italië, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Spanje. Vooraf was bekend dat de nummers 1 en 2 direct naar de finale zouden gaan en de andere drie naar de herkansing zouden worden verwezen. Dus vol aan de bak.
 
Met een goede start lag de ploeg na 500 meter op een tweede plaats na die van Italië en voor die van het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Die positie was op de 1.000 meter al iets ten nadele voor Nederland gewijzigd in een derde positie. Op de 1.500 meter  waren de Engelsen en Italianen zeker van een plaats bij de eerste twee en streden Nederland en Roemenië onderling om de derde plaats. Olav, Noud en Gijs eindigden uiteindelijk als vierde. Spanje werd laatste.
 
Vrijdag 4 augustus is de herkansing. Om 12:18 (NL-tijd) strijdt de ploeg samen met Spanje, Hongarije, Roemenië, Wit-Rusland en Rusland om de felbegeerde laatste twee tickets voor de finale.
 
Instagram