Team Vroon blik op Amstel Drecht regattaWat is een geslaagde wedstrijd? Blik? Meedoen? Afzien? Gezelligheid?

Iedere roeier zal hier zijn eigen ideeën over hebben. Afgelopen zondag vielen al dit soort dingen samen voor team Vroon op de Amstel Drecht regatta. Een kleine roeiontmoeting met wedstrijdkarakter bij roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Sommigen starten hun seizoen in Bernkastel, sommigen pas later. Team Vroon zocht een andere leuke manier om het seizoen te starten.

 

Er starten in Uithoorn weinig achten, maar via de wedstrijdleiding werd de beste acht van Michiel de Ruyter uitgedaagd op hun eigen water. Op de Head won in 2015 en 2016 MdR met 47 en 57 seconden, in 2017 won team Vroon met 9 seconden. Beide teams zijn veteranen C.

 

Ja een kleine roeiwedstrijd, maar daarom niet minder spannend! Onze uitdaging werd geaccepteerd. Vier kilometer oproeien in een stralend zonnetje, de breed geschouderde tegenstanders in de andere 8+ zien zitten en wachten op de start.  “Mooier wordt een duel niet”, giert door ieders hoofd.

 

Door loting mocht team Vroon eerst starten. De tactiek van MdR was kort erachteraan starten (geen 20 seconden maar 10) omdat halverwege een wat nauwe brug gepasseerd moest worden. Als ze konden oplopen voor die brug dan was het pleit beslecht. Oplopende boten hebben daar voorrang. Team Vroon doorzag die tactiek meteen na de start en ging op tempo 33 extreem hard weg. Iedereen schrok er een beetje van, maar er was geen andere keuze, het moest. Twee kilometer lang was het geven en nemen met meters. Dan weer uitlopen, dan weer ingelopen worden. De brug kwam laat voor het gevoel, tergend laat. Gelukkig was de afstand nagenoeg gelijk bij het passeren van de brug. Daarna moest nog twee kilometer tot de finish gestampt worden. Bochtig traject en wat vlagerig weer gaven dit duel een prachtig slot. We wisten zeker dat op driekwart van de race MdR een fractie sneller moest zijn want de afstand was klein. Alles kwam op de eindsprint aan. Een sprint die noodzakelijk vroeg ingezet moest worden. Kapot was iedereen in de laatste meters. Op de finish was het vermoeden dat er blik getrokken was, maar het was te dichtbij om zeker te weten.

Op de wal kwam het team van MdR ons feliciteren met 3 seconden voorsprong op de streep.

 

Inderdaad blik!!

 

Een heel gaaf begin van het 8+ seizoen. Doorbouwen op deze ervaring en op naar de grote wedstrijden. We hebben genoten op de Amstel! Ook een wedstrijd met maar twee achten kan fantastisch zijn.

 

Instagram