H4K2018Bij de Spaarne wedstrijdjeugd werd er goed tot uitzonderlijk goed gepresteerd op de Heineken. Dat is heel motiverend, want voor de jeugd wedstrijdroeiers is de Heineken Roei Vierkamp een belangrijk nationaal meetmoment dat voor een aantal jeugd wedstrijdroeiers meetelt voor eventuele KNRB selectie. Op initiatief van de KNRB jeugdcoach, en met het oog op selectie later in het jaar, waren er vier combi achten samengesteld, waarbij drie Spaarne roeiers (gecoacht door Sven Schwarz) en een Spaarne stuurman verdeeld over twee boten meededen. In de snelste combi acht zaten Wietse Morreau en Gijs Schwartz. In de combi acht, die tweede werd, zaten Joost Schwarz en stuurman Mees van Nierop.

 

Ook door de andere Spaarne wedstrijd jeugdroeiers werd heel goed gepresteerd:

Bij de J16 4*+ werd de vier (met Julius Rupert, Tomba Morreau, Robbe Mourits, slag Guus Mollee, stuur Mees van Nierop) van coaches Takkenberg/Jaeger tweede in een veld van zeventien ploegen.

Bij de J18 4*+ werd de Spaaarne/Leythe vier (met Sybren van Doorn van die Leythe, Floris Maarse, Daan van der Hoeven, slag Thomas Bierman, stuur Lucas van Rens) van coaches van Doorn/van der Sterren derde in een veld van acht.

Bij de M16 4*+ werd de Spaarne/RIC combi vier (met Sarah Nordeman RIC, Josephine van Grafhorst Spaarne, Pleun van der Leeuw Spaarne, slag Cecile Bras RIC, stuur Iris Janssen Spaarne) van coaches Janning/vHoorn zesde in een veld van dertien.

Instagram