hollandiaNKNa de Timetrials op vrijdag was het vandaag tijd voor de Kwart- en Halve finales bij het NK in de skiff. Na al deze schiftingen kwamen de Spaarne Roeiers Wietse Moreau en de broers Joost- en Gijs Schwarz bovendrijven. Zij starten morgen (zondag) alle drie in de finale en daar hopen we dan op meer.
Naast dit geweld in de skiff was er ook een mooie overwinning voor de J16 2x met Julius Rupert en Guus Mollee. Zij roeiden van start tot finish aan de leiding pakten zo de zege.
Hun ploeggenoten Tomba Moreau en Robbe Mourits lieten zich sterk zien in het NK J16 skiff maar moesten respectievelijk in de kwart- en halve finales capituleren. Geen slecht resultaat gezien het feit dat dit hun eerste 2000m race in de skiff was.
Ook Thomas Bierman liet zich goed zien in de J18 skiff maar overleefde helaas op een haar na de schifting in de time trials op vrijdag niet. Ook Pleun van der Leeuw en Isabelle Haak moesten hier het hoofd buigen. Hun ploeggenoten Nynke Steinmetz en Anouk Berens pakten met een sterke race een mooie tweede plek in de M18 2x. Josephine van Grafhorst en haar RIC Amsterdam maatje mistten in een sterk veld van 14 tweetjes helaas net de finale in de M16 2x.
 
Zondag volgt de apotheose van dit NK met de beste roei(st)ers van Nederland en onze junioren aan de start. Kom dus vooral aanmoedigen en wie weet maak je een historische J18 skiff finale mee.
Tussendoor is er ook voldoende te genieten in de finales van de Elite velden met een aantal oud- Spaarne junioren in de finale.
Instagram